skip to Main Content
God Met Ons

Mijn leefwereld in 1#click

Het woord waarop ik me in 2018 meer wil richten (zie vorige Blog) is: OMARMEN – fully embrace. De wereld om me heen ten volle ervaren. Waarbij de afstand van mijn hoofd (gedachten) naar mijn hart (gevoelens) overbrugt dient te worden. “Don’t shoot what it LOOKS like, but shoot what it FEELS like”, aldus een bekende fotograaf. Er ligt een mooie uitdaging voor me 🙂

Fotografie is een middel om de wereld om me heen beter waar te nemen, het mooie te ontdekken in het leven van alledag. Net als vorig jaar deed het me goed om door mijn online foto collectie van 2017 te bladeren en mijn eigen top 5 samen te stellen. Achter elk fotomoment huist een verhaal, welke ik op deze manier een beetje tot leven wil laten komen.

1. Hope for Catherine – Guinee

God met onsOnze reis naar Guinee kreeg door het bezoek aan Catherine, patientje bij de Hoop Kliniek, een onvergetelijk karakter. God verraste ons allen door een groot werk door haar heen te doen. Het verhaal van Catherine’s genezing bracht velen Hoop, waardoor tien vrouwen en kinderen ter plekke hun leven aan deze God toevertrouwden. Bijzonder om dat mee te maken en vast te mogen leggen.

Bekijk ook de video ‘Hoop voor Catherine‘.

2. Better together – Frankrijk
Better TogetherHet jaar 2017 was niet compleet zonder onze avonturen met pleeghond Bram. Ondanks moeilijke momenten hebben we enorm genoten van onze tijd met hem. Het regelmatig uitlaten had een helend effect. Mee op vakantie naar Frankrijk ging prima. Vele Franse hoofden draaiden zich om wanneer we voorbijkwamen, omdat het toch zo’n mooie hond was. Hij ging er met zijn 9 jaar nog net niet wat trotser door lopen 🙂 Mee naar Afrika zat er helaas niet in, vandaar deze mooie herinnering aan een bijzondere tijd samen.

3. Beauty that lasts – Nederland
Beauty that lasts
In 2017 hebben we meer tijd in Nederland doorgebracht. De ziekte en het overlijden van mijn vader heeft me meer stil gezet bij de vergankelijkheid en de schoonheid van het aardse leven. Getuige zijn van ‘tulpen koppen’ was bijzonder, dit had ik nog nooit eerder gezien. Het kleurenpalet, de natuurlijke lijnen, het kwam allemaal samen. Op zulke momenten weet ik het zeker: onze Maker is de meest getallenteerde Kunstenaar.

4. Crazy Love – ML (B/W) (zie foto boven Blog)
Crazy Love
Wanneer we in Mali zijn, vind ik altijd wel tijd om een tijdje in het vrouwen- en kinder ziekenhuis rond te dolen. Gewapend met mijn camera doe ik dan ‘mijn ronde’. Deze scène trof me, waarin de bezorgdheid van de moeder voor haar zoon bijna voelbaar is. Ik mocht niet alleen dit moment vastleggen, maar ook bidden voor Hemelse Genezing.

5. Holding the future – ML (B/W)
Holding the future
Het krijgen van kinderen is super belangrijk in Afrika. Zij verlenen uiteindelijk toegang tot een ‘onbezorgde oude dag’. De indringende blik van het meisje trof me. Zij heeft nog weinig weet van wat de toekomst haar zal brengen. Het kan voor haar wel eens ‘anders’ uitpakken, omdat ze woont op een christelijke schoolcampus waar velen de wereld op een andere/Hoopvolle manier leren zien.

# Surf naar mijn Flickr fotopagina voor meer foto’s: https://www.flickr.com/photos/btwienclicks/

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top