skip to Main Content

Ancos passie voor zonne-energie komt goed van pas bij het werk in Afrika. In de West-Afrikaanse landen waar we werkzaam zijn, schijnt de zon bijna elke dag. Daarnaast is zonne-energie niet alleen kostenbesparend en milieuvriendelijk, maar het maakt ook dingen mogelijk die voorheen niet te realiseren waren.

Een goed voorbeeld daarvan bevindt zich in Guinee, waar de Hoop Kliniek volledig op de zon draait (30 kVA). Op deze afgelegen plek was voorheen alleen een dieselgenerator een mogelijkheid om stroom op te wekken. Een bijzonder dure, milieuvervuilende en onbetrouwbare optie.

Diep in de bossen van Guinee in West-Afrika dienen John en Anja al vele jaren trouw in de Hoop-Kliniek. De afgelopen jaren waren extra bijzonder, omdat lang gekoesterde dromen realiteit zijn geworden.

De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe kraamkliniek. Een school voor verpleegkundigen draait volop en een zusterkliniek wordt gebouwd in een omgeving waar geestelijke duisternis de overhand lijkt te hebben.

Wees getuige van de vele handen en voeten die samenwerken om Hoop en Genezing te brengen in Jezus Naam.

Andere voorbeelden waarbij zonne-energie wordt ingezet voor stabiele stroom en watervoorziening zijn:

  • De christelijke agrarische bijbelschool Beersheba (BS) | 2 systemen van 30 en 45 kVA. Naast stroom voor schoolactiviteiten (watervoorziening groentetuinen, slagerij/vleesproductie, moringa fabriek, etc) heeft BS zich ook hard gemaakt om de omliggende dorpen tot zegen te kunnen zijn. Naast een lokaal winkeltje, graan maalmolen en telefoon oplaadpunt, is er in de laatste jaren ook een kleine kliniek aan de rand van het terrein opgezet.
  • De uitbreiding van de energiestroom van de snelgroeiende bijbelschool in West-Afrika. Voorheen had de bijbelschool maar liefst negen aansluitingen bij de netbeheerder! De eerste 100 kWh aan stroom is namelijk nog betaalbaar, maar wanneer ze daarboven komen worden de tarieven erg hoog. Zonne-energie biedt dus een enorme uitkomst!
  • Een groot, regionaal ziekenhuis met maar liefst 700+ zonnepanelen op het dak. Bekijk de video verderop: The power of solar!
  • Diverse dorpstuin projecten. Door voldoende schoon water en energie te leveren kunnen de dorpsbewoners zelf groenten telen, een kliniek verlichten, telefoons opladen en bijvoorbeeld een activiteitencentrum openen. Vaak op of dichtbij het terrein van de kerk, waardoor er op een natuurlijke wijze onderling contact ontstaat.

Bij het ontwerp en de uitvoering van de diverse projecten maken we dankbaar gebruik van gerecyclede lithium batterijen uit de auto industrie.

Planting Seeds Of Life

Beersheba heeft kenmerken van de tuin van Eden. Studenten krijgen tijdens de opleiding meer oog voor de verzorging van bomen en dieren, daarmee God dienend (karaktervorming).

improving Agriculture. enabling the Church. transforming Communities. beershebasenegal.com

BS Kliniek

Patient wordt behandeld in de Beersheba kliniek.

Werk op Beersheba ondersteunen?
Maak dan het gewenste bedrag overvia IBAN NL76 ABNA 0484 6740 48  t.n.v. Stichting CAMA Zending in Driebergen, o.v.v. ‘BGKBEER’ of via de CAMA website – Geef Direct (Ideal / PayPal).

 

Medisch werk ondersteunen?
Maak dan het gewenste bedrag overvia IBAN NL76 ABNA 0484 6740 48  t.n.v. Stichting CAMA Zending in Driebergen, o.v.v. ‘BGKKTL’ of via de CAMA website – Geef Direct (Ideal / PayPal).

Back To Top