skip to Main Content

… Koninklijk Geven Catalogus …

Met regelmaat krijgen we de vraag aan welke lopende projecten/doelen kan worden gegeven? Hieronder een gift catalogus ‘Koninklijk Geven’, met enkele voorbeelden waaraan concreet kan worden gegeven ten behoeve van Gods Koninkrijk.

We zullen alleen globale informatie online verstrekken om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen.

Wil je meer weten? Of de meest actuele informatie ontvangen? Of heb je het op je hart om aan een bepaald doel te geven? Neem dan vooral contact met ons op. We staan je graag te woord.

 

 

Duurzaam Dak
Vrouwen- En Kinder Zh Couveuse

Draag bij aan een duurzaam dak (zomer 2022)

We zijn al jaren op verschillende plekken werkzaam in Koutiala, Mali. Onder andere op het vrouwen- en kinderziekenhuis. Vele zonnepanelen geven daar al jaren goedkopere, maar vooral stabiele stroom. Dat kan soms letterlijk levens redden.

Tijdens het laatste bezoek van Anco aan ML mocht weer een gedeelte van het oude magazijndak van het vrouwen- en kinderziekenhuis worden vervangen door een nieuw dak, gedoneerd vanuit Nederland. Het 12 jaar oude dak lekte op meerdere plekken en was te zwak om er zonnepanelen op te kunnen leggen.

Het draaiend houden van een ziekenhuis hangt nauw samen met een goed werkend magazijn. Om die reden is een dubbel geïsoleerd dak geen overbodige luxe voor het behoud van alle opgeslagen voorraden. Het nieuwe dak kan zeker zo’n 50 jaar meegaan.

Het vormde best een uitdaging de afgelopen jaren om hiervoor fondsen bij elkaar te krijgen. Momenteel is 75% van het dak gelegd en is het dak bedekt met 125 zonnepanelen. In de toekomst is er wel plaats voor zo’n 700 zonnepanelen.

iDeal IconDirect doneren via CAMA – Doel: 10.000 euro (7.000 / aanschaf dakplaten, 3.000 / vervoer)!

Coaching jonge Afrikanen - LOPEND

Het onderwijzen en coachen van jonge Afrikanen heeft al 15+ jaar ons hart. Zo nemen we al jaren jonge mensen mee tijdens bijvoorbeeld de technische reizen naar de Hoop Kliniek. Al doende leert men het best en onderweg krijgen we ook een dieper kijkje in de levens van onze jongeren. Africa’s got talent! Doel: $500.

M. heeft een passie voor evangelisatie, muziek en dichtkunst. God gaf haar een droom om te werken onder getraumatiseerde kinderen in Rwanda.

S. werkt al sinds 2014 met ons. Zijn verborgen talenten kwamen langzaamaan boven drijven en nu floreert hij op verschillende technische vlakken. Hij laat het nooit na nieuwe dingen te leren en heeft vooral een voorliefde voor mechanica.

Hospital Kids
Energized
Hoopvol Afrika
Bouw Mee

Energie boost bijbelschool (solar upgrade)

Een bijbelschool in West-Afrika – ruim 8 hectare groot – draait in haar geheel op zonne energie. In 2007 telde deze school nog slechts 7 studenten, momenteel groeit het aantal weer en woonden er zelfs meer dan 60 studenten en hun families in 2019.

Gedurende het schooljaar leven de studenten en hun families ‘on campus’. Eén van hun hoofdtaken – naast het volgen van de lessen – is het onderhouden van een eigen groentetuin. Door een gezond dieet komt een ieder tot bloei.

Met het groeiende aantal studenten, neemt ook de vraag naar energie en water voor de huizen, klaslokalen en andere faciliteiten toe. Doel: $10.000

Media kit on the go!

Een vriendin en collega bezoekt regelmatig de dorpen rondom Beersheba … om vrouwen te bemoedigen en bijbelverhalen te vertellen.

Een draagbare media kit zou ideaal zijn om mee te nemen tijdens deze ontmoetingen. Alle apparatuur komt in een handzame tas en is makkelijk mee te nemen over minder goede wegen. Het herladen kan worden gedaan met een opvouwbaar zonnepaneel.

De Vista 200 kit heeft alles in huis om een film te tonen op afgelegen plekken, zonder electriciteit, aan een groep van 200+ mensen. Doel: $1.500 (helft reeds binnen).

Media Kit
Reading Is Fun
Family @ School
Jaar Beersheba

Container vol Licht - DOEL gehaald

Een omheind terrein ter grootte van een klein dorp, zo’n 90 studenten en hun families, met GEEN toegang tot electriciteit. In onze samenleving ondenkbaar. Toch opende een bijbelschool in West-Afrika in 1978 al haar deuren en heeft in de jaren erna een extensiële groei in studenten doorgemaakt.
 
Tot op de dag van vandaag is er geen zicht op een electriciteitsnet, ter verlichting van het zware leven van alledag. Naast enkele lichten in het administratiegebouw en de leraarwoningen, blijft de compound in duisternis gehuld.
 
De bouw en plaatsing van een ‘micro grid in containervorm’ (momenteel onderweg) – zal een verandering brengen van nacht naar dag. De toevoer van zonne energie zal niet alleen extra licht brengen, maar ook extra water voor de verzorging van de studententuinen. Om onze geest scherp te houden, dient ook ons lichaam van de juiste voedselrijke ingrediënten te worden voorzien.
 
De toegang tot meer en stabiele energie zal ook een grote stap geven richting de modernisering van de school. Waarbij elke student in de toekomst toegang zal hebben tot het doen van computer onderzoek via internet. Doel: gehaald – $30.000!
Back To Top