skip to Main Content

In het jaar 2020 zullen we geen digitale nieuwsbrieven meer als geheel publiceren. Dit ook in verband met veiligheid.

Wel zullen we bepaalde ‘hoogtepunten’ per tijdsdeel plaatsen. Zoals hieronder de Terugblik reis Groot Nieuws Radio – Senegal.

GNR op Beersheba
Makke aap op Beersheba wordt ook even geïnterviewd .,.

“Eerder mocht ik kort iets schrijven over mijn verwachtingen voor het bezoek aan Anco en Ewien in Senegal in oktober 2019… Inmiddels ligt die reis alweer een paar maanden achter mij en kan ik zeggen dat het alle verwachtingen heeft overtroffen!

De reportages van Groot Nieuws Radio geven een goed beeld van alle belevenissen, maar wat je ondertussen niet hoort, is hoe dit zonder de praktische hulp van Anco en Ewien niet tot stand had kunnen komen. Echt overal hebben ze ons (vriendin Marconieta en mijzelf) mee naar toegenomen en dat waren al avonturen op zich.

Denk aan de markt (met merendeel donkere mannen waar twee blanke vrouwen de attractie waren), de hoofdstad Dakar (logeren bij collega – zendelingen, plekken vinden zonder adres, autorijden in een zeer chaotische stad), de landbouw- en bijbelschool Beersheba (Anco werkte zich nog even in het zweet terwijl wij een uitgebreide rondleiding kregen) en dat is nog maar een fractie van de dingen die we gedaan hebben.

Bij terugkomst vroegen veel mensen wat ik het meest indrukwekkend vond en die vraag vind ik lastig te beantwoorden. Eigenlijk is het een mix van alles. De gastvrijheid en passie en het harde werken van zendingswerkers, de verhalen en levens van collega-zendelingen, Senegal (Afrika) op zich, de wonderen klein en GROOT die plaatsvinden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het was een voorrecht om iets daarvan vast te kunnen leggen in de radioreportages en een avontuur om nooit te vergeten.

Ik hoop dat de reportages bijdragen aan een goed beeld van hoe allerlei mensen op verschillende plekken in de zending worden ingezet en dat het misschien ook wel wat voor jou is…!

Back To Top