skip to Main Content

Geen Afrikaans huishouden zonder radio …

Maandag 13 oktober 2014 vormde een zeer speciale dag. Op deze dag zond radiostation Hoop in West-Afrika haar eerste programma’s uit.

“Na vijf jaar praten, plannen, budget zoeken en gebed, was het een grote vreugde om deze langverwachte droom realiteit te zien worden”, aldus een oprichter en mede financieerder van radio Hoop. Ook EO Metterdaad Nederland heeft financiële steun gegeven.

“We danken God voor de kracht van radio om de waarheid uit te zenden over geloof en leven. We zijn dankbaar voor de vele mensen die het opzetten van dit station hebben mogelijk gemaakt”. De lokale kerken lieten ook zien hoe belangrijk dit station voor hen was, door actief betrokken te zijn in zowel planning, financiering als uitvoering.

Radio Hoop zal Impact hebben op de meer Noordelijke regio’s van West-Afrika. Sinds de oorlog in 2012 kent dit gebied roerige tijden. Een groot deel van de christenen moest huis en haard verlaten – inmiddels zijn velen weer terug en proberen een nieuw bestaan op te bouwen.

Groot Nieuws Radio op bezoek in Senegal
In oktober 2019 kwam Groot Nieuws Radio zelf een kijkje nemen wat voor impact zendingswerkers hebben binnen de gemeenschappen waar ze leven en dienen.

Luister de diverse opgenomen verhalen terug.

Victronkalender 2017
Aan Radio Gekluisterd

Multifunctioneel
Naast het brengen van Goed Nieuws, dient radio (Hoop) ook als kanaal voor landbouw, gezondheid, onderwijs en lokale activiteiten. Met name mensen die niet kunnen lezen of schrijven bloeien op door het gegeven onderwijs via de radio.

Een grote uitdaging voor de lokale radiostations in West-Afrika, vormen de hoge energiekosten. Voldoende zonne-energie verandert dit: energie van de zon geeft radiogolven een Krachtige Stem. CAMA telt een 13-tal radio stations die de komende jaren geleidelijk aan van voldoende energie en nieuw materieel zullen worden voorzien.

“Een M-man kon niet goed opschieten met zijn vrouw en haar familie. Op een dag luisterde hij naar de christelijke radio in West-Afrika en bleef hangen bij een frans programma met de naam ‘Focus op de familie’. Die dag werd er onderwezen over de bijbelse kijk op huwelijk en familie.

Na de uitzending belde hij de programma-maker op om hem te bedanken voor het belangrijke werk dat hij doet en voor het aankaarten van zijn probleem. De luisteraar vertelde vanaf nu deze zender trouw te zullen volgen, omdat de waarheid werd verkondigd en de programma-makers om luisteraars geven.” (radio partner)

Back To Top