skip to Main Content

‘De spanning neemt toe, wanneer het team van Anco de auto inspringt. Zal de Guinee container nu echt op de aangegeven plek staan?  De chauffeur heeft de ziekenhuisdirecteur al ruim een week voorgelogen (blijkt achteraf). De truck zou ter reparatie langs de weg staan, wachtend op onderdelen. Na een tweede mislukte reparatie, nam de argwaan toe. Hoog tijd om zelf een kijkje te nemen met twee auto’s om desnoods alvast spullen uit de container te halen.

Op het doorgegeven weggedeelte is de container in geen velden of wegen te bekennen. Zal hij dan toch gestolen zijn? Biddend vraagt het team zich af welke vervolgstap te ondernemen ? De politie of de recherche in de arm nemen is geen aantrekkelijke optie. Het proces is omslachtig en het duurt te lang voor men echt in actie komt. Op aanraden van de baas van het transportbedrijf wordt er contact opgenomen met de ‘Unie van vervoerders’. Na een paar uur komt er een verlossend telefoontje dat de container midden in Guinee gespot is.

DETECTIVES IN AFRIKA
De ziekenhuisdirecteur belt met enkele betrouwbare contacten in die stad om te gaan kijken of de container echt langs de weg staat.  Na groen licht van hun kant, gaat het team in één auto verder. Nog een halve dag rijden over slechte wegen en uiteindelijk wordt de truck gevonden. Ook de chauffeur laat zijn gezicht zien bij aankomst. Hij blijkt al die tijd in een andere stad te zijn geweest om persoonlijke problemen op te lossen. De truck had hij zolang in handen van ‘een vriend’ gegeven. Die nu nergens meer te bekennen is en – er met de diesel vandoor blijkt te zijn gegaan.

Na een ketting van leugens als verklaring van het mismanagement van de chauffeur, besluit het team toch de tank weer te vullen en dezelfde rijder alsnog naar de kliniek te laten gaan. Maar wel onder begeleiding van een nachtelijke escorte van Anco en zijn team. Iedereen was meer dan dankbaar, zodra mens en container na ruim een dag reizen veilig en wel het ziekenhuisterrein op reden. Wat een avontuur! 

CONTAINER FULL OF ENERGY

Ewien kreeg alle container-avonturen vanaf de zijlijn mee. Zij bleef voor een Soul Care Conferentie in Senegal achter. Een onderwerp dat na aan het hart ligt, omdat we met veel jonge vrouwen optrekken, die merkbaar lijden onder het misbruik dat vaak van jongs af aan heeft plaatsgevonden. In een maatschappij waar iedereen denkt niet te kunnen leven zonder geheimen en waar geestelijke machten de vrije hand krijgen, maakt een conferentie over ‘zielenzorg’ heel wat los. Gelukkig maakt de waarheid nog altijd vrij!

Naast de conferentie, mocht Ewien, samen met JOKKO Studio, werken aan een mini docu over het 10-jarig jubileum tussen de christelijke bijbelschool Beersheba en de Canadese hulporganisatie Samaritan’s Purse. Een mooi vervolg op de beelden die vorig jaar voor EO Metterdaad werden gemaakt. Bijzonder om samen te werken in een groep waar Passie voor God en beelden de hoofdtoon voert. Meerdere gezamenlijke filmprojecten in 2022 zullen volgen, waarbij niet alleen het eindresultaat, maar vooral ook het coachingsproces een belangrijke plek mag krijgen.

Nog net voor het einde van het vorige jaar, mochten we de eerste Senegal container op het erf van Beersheba uitladen. Het is altijd weer bijzonder om een door ons zelf gevulde container ook op de plaats van bestemming te mogen ontvangen. De installatie van verschillende zonnepanelen en inverters zorgt op diverse plekken direct voor voordelen, namelijk stabiele en goedkopere energie. Een zegen voor veel projecten.

In de laatste maand van 2021 besloot Ewien nog spontaan op de bus te stappen om CISSA en de Nederlandse groep LOVE REVOLUTION te vergezellen tijdens een Kersttour door Ziguinchor. Een uniek en prachtig gebied in het Zuiden van Senegal. Ze genoot ervan om een paar dagen beelden uit de vrije pols te mogen maken, zonder verantwoordelijk te zijn voor een groep of programma.

Love Revoluation Tour 22
LOVE REVOLUTION & CISSA 2021

Na al het harde werk, bezoek en reizen, besloten we in de laatste week van 2021 om er spontaan even een paar dagen samen tussenuit te gaan. We kwamen tot rust op een prachtige plek, midden in de wildernis, ver weg van het internet. Na vele jaren daagden we elkaar uit tot een potje … dammen 🙂

In de maand januari, vertrouwt Ewien haar gedachten over het afgelopen en komende jaar aan papier toe. Ook bidt en denkt ze na over een woord dat centraal mag komen te staan. Welk woord het geworden is kun je teruglezen in de eerste blog van 2022.  

We bidden dat Gods woord in 2022 krachtig mag blijven spreken en we allen mogen groeien in Gods Liefde en Genade … met de woorden van Psalm 27 vs 13: “May I remain confident of this: I will see the goodness of the Lord, in the land of the living ….” 

Maar als wij HOPEN wat wij niet zien, dan VERWACHTEN wij het met VOLHARDING …” ROM. 8:25

Back To Top