new year 2018 btwienCLICKS | Hoopvol Afrika

btwienCLICKS

…film that touches lives!…

Ewien heeft zich bekwaamd in film en fotografie. Onder de naam btwienCLICKS | Film & Photo (voorheen Maliwood Productions) produceert zij video’s voor educatieve, muzikale en documentaire doeleinden. Met haar camera’s legt Ewien de Hoopvolle kant van Afrika vast. “Ik wil een diepere snaar raken, laten zien hoeveel moois God brengt in het leven van Afrikanen. Zowel film als fotografie is een middel om met mensen in gesprek te gaan, het verhaal achter een beeld te vertellen.”

Haar liefde voor mensen en Afrika kan zij goed kwijt in haar passie
voor documentaire- en portretfotografie. Het opbouwen van relaties vormt hierbij de fundering: https://www.btwienclicks.com/

Doelen

  • Kennisoverdracht en -vermeerdering van belangrijke basisinformatie over bijvoorbeeld leven, gezondheid en hygiëne.
  • Empowerment: opdat meer en meer mag worden ingezien hoeveel meer er mogelijk is door de handen ineen te slaan.
  • Verbetering van de kwaliteit van het leven in West-Afrika, zowel lichamelijk als geestelijk.

In april 2016 ging een lang gekoesterde droom in vervulling toen Ewien door Women of Hope International mee werd gevraagd op een visie reis naar India. In juli 2015 ging zij voor het eerst met hen op pad naar Sierra Leone om het mooie werk onder vrouwen met een handicap daar in beeld te mogen brengen: Advancing Hope: Reaching women with disabilities globally.

In februari 2014 maakte zij een korte video (Water geeft leven: waterwinning d.m.v boren op lucht) voor sponsor Diaber Benelux BV, producent van o.a. pneumatische sloop- / boor- en hak-apparatuur.

In mei 2013 werden haar videobeelden van gevluchte christenen gebruikt in een documentaire over de Vervolgde Kerk in M. (Zendtijd voor Kerken / Open Doors).

In 2012 zijn er producties verschenen met als thema’s als: basis hygiëne, diarree (1 op de 4 kinderen sterft voor zijn / haar 5e verjaardag); babyvoeding, de juiste opslag van voedsel (tv commercial World Vision) en gezonde zwangerschap (1 op de 19 vrouwen in West-Afrika sterft voor, tijdens of na de geboorte van een kind).

Ook over de grens werden korte producties gemaakt o.a.: Stories of Hope (voor de Hope Clinic in Guinee) en Planting seeds of Life (voor het Beersheba Project in Senegal).

In West-Afrika sterven de meeste kinderen aan ziektes die eenvoudig te voorkomen of te genezen zijn. Hierdoor wordt 1 op de 4 kinderen in niet ouder dan 5 jaar! (Bron: Unicef.nl)

Alle video producties worden uitgegeven onder een zogenaamd ‘Creative Common License‘, zodat het werk vrij gekopieerd, verspreid en doorgegeven mag worden. Regelmatig wordt goed videomateriaal – betaald met sociale of kerkelijke fondsen – helaas voorzien van copyright. Wat de verspreiding van het materiaal en het bereiken van een grote groep mensen niet ten goede komt.