skip to Main Content

Er zijn vele, verschillende manieren om IN ACTIE te komen. Hieronder een selectie van verschillende projecten in West-Afrika waarbij we betrokken mogen zijn en hoe je mee kunt bouwen!

Hemelse hoop

In West-Afrika is een grote behoefte aan technische ondersteuning. In de afgelopen jaren hebben we op diverse manieren een bijdrage mogen leveren aan:

  • Complete energievoorziening voor diverse ziekenhuizen en (bijbel)scholen.
  • Dorpsklinieken voorzien van zonne energie. Geen bevallingen meer met zaklamp!
  • Creatieve bijdrage aan Afrikaanse initiatieven door middel van video en fotografie.
  • Technische ondersteuning van reeds bestaande en nieuw op te zetten radiostations. Een Afrikaans huishouden zonder radio is ondenkbaar!
  • Technisch advies aan agrarische bijbelschool BeerSheba in Senegal.
  • Mentorschap jonge Afrikanen (algemeen technisch, agrarisch, video). Onderwijs als inzet voor een betere toekomst!

Vanuit Nederland versturen we ook regelmatig containers met hulpgoederen om verschillende projecten van duurzame materialen te kunnen voorzien.

Naast financiële hulp, kun je ook heel praktisch voor ons bidden! We willen en kunnen ons werk in West-Afrika niet doen zonder gebed. Dat een groep biddend achter ons staat maakt een duidelijk en merkbaar verschil! Helemaal in een land waar – naast God – andere geesten veelvuldig worden opgeroepen om de mensen bij te staan in de realiteit van hun dagelijkse, harde bestaan.

“Een gezin dat samen bidt, blijft samen” (Moeder Teresa / rede bij het in ontvangst nemen van de Nobelprijs voor de Vrede)

Back To Top