skip to Main Content

‘Het is opvallend stil, zelfs de krekels laten zich op veel momenten van de dag niet horen. Enkele vogels brengen een ode aan Hun Schepper – hun loflied galmt door de bergen. Het is een voorrecht om weer voet te mogen zetten op Palomera (in Spanje). Omringt door majestueuze bergen, komt Gods woord in deze ruige omgeving vaak krachtiger tot leven. Dichtbij de schepping, met minimale ruis, hervind ik weer mijn evenwicht.

De laatste maanden mochten we bijzondere dingen beleven. En ontvingen we hulp uit diverse onverwachte hoeken. Inmiddels zijn twee containers zo goed als gevuld. Aan een derde hopen we, direct na terugkeer in Nederland, te beginnen. Ook mensen uit de gemeente waar we jaarlijks mogen spreken hebben de weg naar de boerderij gevonden. En dat geeft mooie ontmoetingen …’ Lees verder: Sta op en schitter!

INTENSIEVE ZOMER
We waren echt toe aan een tijd van rust, na een intensieve zomer. Het vullen van drie hulpcontainers met batterijkasten die nog gebouwd en voorbereid moesten worden, bleek toch weer een hele klus :). Ook het vervoer van de containers is in deze tijd flink in kosten en uitdagingen toegenomen. We waren dankbaar voor de vele handen die van tijd tot tijd ons team kwamen versterken.

Camp Away
CAMP AWAY

Naast werk, genoten we er zo nu en dan ook van om er met onze Barnabus op uit te trekken. Wat is het heerlijk om een half uur van huis te zijn en toch het gevoel te hebben dat je écht even weg bent. Anco heeft van de zomer een nieuwe hobby opgepakt, die niet plaatsvindt achter de computer: kite surfen. Hij is nog maar enkele keren het water op geweest, maar naar eigen zeggen ‘nu al verkocht’ :). Kite surfen geeft dat je even loskomt van ‘alle dagelijkse beslommeringen’, aldus Anco.

De deuren van alle containers waren nauwelijks dicht, of de reis terug naar Senegal diende zich al aan. De reis per trein en vliegtuig verliep dit keer bijzonder soepel. Wat ons betreft een knipoog van Boven in deze uitdagende tijd. Eenmaal op de grond, reden we de dag erna alweer richting de hoofdstad. Tijdens een technische seminar zagen we – na twee jaar ontmoetingen via ZOOM – bekende gezichten weer in levenden lijve. Ook het weerzien van collega’s en vrienden is altijd weer warm.

UITDAGENDE REGENTIJD
De regentijd is voor zowel mens als apparaat een uitdagende tijd. Waarbij oktober ook nog eens de warmste maand van het jaar is. Anco ontving al meerdere telefoontjes over apparaten die gestopt waren als gevolg van de vele regen of bliksem. We zijn dan altijd weer dankbaar dat we jonge mensen op verschillende plekken hebben mogen opleiden die deze klussen kunnen oppakken. Al blijven we altijd op zoek naar meer leergierige, handige jongeren …

Happy campers
HAPPY TOGETHER

Onze straathond Ruff is flink gegroeid en ze wist bij het weerzien van blijdschap niet wat ze moest doen. Ze heeft ons dagen op de hielen gevolgd, en wilde kosten wat het kost met de auto mee als we eropuit trokken.

Terwijl we hier weer proberen te wennen aan de klamme hitte, dient in Nederland zich de koudere tijd weer aan. We bidden dat we allen Gods Licht en warmte mogen verspreiden bij alles wat we zeggen en doen.

“Licht van de zon kan je verblinden. Licht van God maakt je ziende…” VISJE

NOG MEER PANELEN
“Pas geleden ben ik voor het eerst bij Anco & Ewien in Zuidland geweest en ben onder de indruk hoe deze mensen hun technische kennis inzetten in het Koninkrijk. Op de dag dat wij daar waren kwam er een mailtje binnen over een project in Houten. Mijn hulp aanbieden doe ik omdat ik het leuk vind en omdat ik geloof dat dit op mijn pad kwam.

Ik heb in Zuidland gezien dat er heel erg veel artikelen gebruikt en gemaakt worden voor batterijsystemen, en hoe deze in de container gaan om een tweede leven te gaan leiden een stuk verderop in de wereld. Daarmee is het voor mij zeker dat deze panelen niet ergens gedumpt worden of door lage lonenlanden uit elkaar gehaald gaan worden, maar fysiek hergebruikt gaan worden in mooie toepassingen.”

Back To Top