skip to Main Content
Footsteps In The Sand

Wonderen der natuur

Wat een wandeling over het strand niet allemaal teweeg kan brengen. Mijn vriendin uit ML zag voor het eerst van haar leven een krab en was onder de indruk van de schoonheid van dit beestje en hoe vernuftig alles in elkaar zit. De symmetrie, de kleuren en … zijn dit zijn ogen? Op wonderlijke wijze gemaakt, tot op het detail. Het kan niet anders dan getuigen van de Schepper van hemel en aarde, aldus mijn vriendin.

“Hoe groot zijn Uw werken, Heere,
U hebt alles met wijsheid gemaakt,
de aarde is vol van Uw rijkdommen.

Daar ligt de zee, groot en wijd uitgestrekt;
daar leeft krioelend gedierte, niet te tellen,

kleine dieren en grote ….
… Zij allen wachten op U, dat U hen voedsel geeft op zijn tijd.”

Psalm 104: 24-27

Ook ik voel me dichterbij God in de natuur, al moet je aan deze kant van de oceaan het plastic soms even in je hoofd uitgummen 🙂 De afgelopen weken volgde ik twee seminars over ‘Soul Care’ (hierover in een andere Blog meer) en voor mij is een wandeling buiten de ultieme manier om mijn ziel weer in lijn te brengen met God. Buiten hervind ik mijn evenwicht en kan ik de (dagelijkse) dingen die me teneer drukken, neerleggen bij God.

Het stelt me gerust te weten dat er Iemand is die het grotere plaatje overziet en alles in de hand heeft. Daarbij niet vergetend dat die Iemand 100% te vertrouwen is.

Header foto: Felipe Correia – Unsplash

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top