skip to Main Content
Crazy Love

Sta op en schitter!

Het is opvallend stil, zelfs de krekels laten zich op veel momenten van de dag niet horen. Enkele vogels brengen een ode aan Hun Schepper – hun loflied galmt door de bergen. Het is een voorrecht om weer voet te mogen zetten op Palomera (in Spanje). Omringt door majestueuze bergen, komt Gods woord in deze ruige omgeving krachtiger tot leven. Dichtbij de schepping, met minimale ruis, hervind ik weer mijn evenwicht.

De laatste maanden mochten we bijzondere dingen beleven. En ontvingen we hulp uit diverse onverwachte hoeken. Inmiddels zijn twee containers zo goed als gevuld. Aan een derde hopen we, direct na terugkeer in Nederland, te beginnen. Ook mensen uit de gemeente waar we jaarlijks mogen spreken hebben de weg naar de boerderij gevonden. En dat geeft mooie ontmoetingen.

Via de uitzendingen van EO Metterdaad komen er tevens nieuwe contacten op ons pad. Een man uit de omgeving, met interesse in duurzame energie en het opleiden van jongeren, schuift wekelijks een dagje aan. Het is mooi om Gods werk deze zomer ook meer als collectief aan te mogen pakken. Onze hoop is dat dit een volgende zomer doorzet. Het werk wordt zoveel lichter en komt vaak beter tot z’n recht, wanneer je met meerderen bent.

CRAZY LOVE
Ook foto’s uit Afrika komen onverwachts in de schijnwerpers te staan en dat vind ik (Ewien) soms best ingewikkeld. Het doet me denken aan een uitspraak die ik laatst hoorde om ‘succes niet te verwarren met zegen’. Het is altijd mijn gebed dat de beelden die God me laat zien harten diep mogen raken, maar vooral ook een duidelijke wegwijzer mogen vormen naar Gods Vaderhart.

De hang naar menselijke waardering is daarbij een valkuil, waardoor het Echte Doel – je gekregen talent inzetten tot eer van Gods Koninkrijk – dreigt onder te sneeuwen. Tijdens een vlog/interview over ‘de winnende foto’ wordt onze totale afhankelijkheid zichtbaar. Eenmaal in de startblokken (gewassen haren, juiste t-shirt), liet de techniek (internet en microfoon) in de Spaanse bergen het afweten. Al bereidt je je nog zo goed voor, het kan altijd ‘anders lopen’. Ons leven in Afrika is daarbij een goede leermeester. Al biddend mocht ik in beweging komen om andere ‘oortjes’ en een plek te zoeken, waardoor het uiteindelijk toch tot een mooi gesprek kwam.

GODS SPOTLIGHT
Het winnen van een prijs is altijd secundair aan het door fotografie mogen getuigen van Zijn schoonheid en Liefde. De vastgelegde scene van de winnende foto vormt een bijzonder getuigenis van de ‘andere/liefdevolle zorg’ die een christelijke ziekenhuis in West-Afrika mag verlenen. Genezing en zorg in Jezus naam staat vaak in schril contrast met de reguliere, matige zorg. Gods liefde zichtbaar door medewerkers heen, trekt vele mensen naar deze speciale plek en dringt rechtstreeks door tot ieders hart.

Momenteel geniet ik van mijn Spaanse schrijfplek, met een kabbelend beekje op de achtergrond. Hier lijken het (container)werk in Zuidland als Afrika nog even ver weg. We zijn dankbaar voor de plek waar we momenteel tot rust mogen komen. Keer op keer weer op het juiste moment. In Zijn Barmhartigheid geeft onze Hemelse Vader ons soms een DUWtje in de juiste richting, om het werk even opzij te zetten en tot rust te komen aan Zijn voeten.

Laten we de rest van het jaar onze oren spitsen, wanneer Hij ons influistert wat er voor die dag of week op Zijn programma staat. Niet wij maar Hij verdient alle eer, bij alle dingen die we ondernemen. Opdat we Zijn Koninkrijk mogen laten schijnen, waar we ook zijn. Op welke manier probeer jij je door God toegewezen rol dagelijks op een excellente manier in te vullen?

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top