skip to Main Content
Create Adventure SL

Films met een missie

Updated: 05/04/2023
Sinds december 2022 is Ewien nauwer gaan samenwerken met de internationale filmorganisatie CREATE Mobile. CREATE wil graag een Afrikaanse filmtak opzetten en hebben gevraagd of Ewien daarbij wil helpen. Een uitgelezen kans om meer lokale groepen te trainen in de productie van christelijke films. Om zo de hoopvolle boodschap door Afrika te verspreiden.

“Als Create Mobile Africa zijn we aardig verspreid: van Kameroen naar Malawi en Senegal. Onderlinge communicatie en samenwerking, vergt de nodige creativiteit. De afgelopen weken zijn we van start gegaan met enkele specifieke opdrachten, zoals de voorbereiding van een filmseminar in Mozambique, Burkina Faso en online. Voor we daadwerkelijk in een land gaan filmen, wordt er achter de schermen van alles voorbereid. Naast de zoektocht naar de juiste cursisten en werkpartners, logistieke voorbereidingen, werken we ook aan een script en worden er actief fondsen geworven.”

PAY IT FORWARD
CREATE hoopt in de zomer een film seminar in Mozambique te organiseren. De focus hiervan zal liggen op het trainen van huiskerkplanters om Gods Woord creatief te kunnen verspreiden. De groep zal vier korte films van 10 minuten produceren rondom thema’s als berouw, verzoening, vergeving en goed rentmeesterschap. 

UPDATE: Sinds februari 2023 ondervindt bovengenoemde gemeenschap zware vervolging en om die reden is het project naar 2024 doorgeschoven. Bidt mee voor de kerk in Mozambique!

Nu de reis naar Mozambique definitief niet doorgaat, kreeg Ewien de vraag om na te denken over een werkreis naar Kenia / Ugunda. In deze landen wordt in juni een conferentie gehouden voor Media leiders die getraind willen worden in onder andere het produceren van korte films met smartphones. Voor de online film seminar die momenteel draait, heeft Create Mobile Africa een cursus ontwikkelt, die mensen leert goede beelden vast te leggen en te bewerken op hun mobiel. Iedereen heeft een mobiel op zak, waardoor bijzondere videoverhalen binnen handbereik komen te liggen. Bovendien hebben lokale leiders makkelijker toegang en vertrouwen tot de gemeenschap waarbinnen ze een verschil willen maken.

Om deze en meerdere filmreizen voor Ewien mogelijk te maken, zijn we op zoek naar extra fondsen. Indien mogelijk, willen we ook Afrikaanse collega’s op weg helpen. Idealiter betekent dit dat een kleine groep mensen die filmevangelisatie een warm hart toedragen bereid is om enkele keren per jaar een specifieke gift over te maken. Tijdens de filmweken wordt er extra informatie gedeeld, waardoor de groep nauw betrokken blijft. Er volgt mogelijk ook een verkoop van een selectie foto’s ten behoeve van fondsenwerving. 

“Create Mobile produces & trains others to create audio-visual resources to make the Gospel of Jesus known to every unreached people group.” BTS (Behind-The-Scènes) video van het TOGO film avontuur waar Ewien onderdeel van uitmaakte in 2022 … 

DRAAG JIJ FILMEVANGELISATIE EEN WARM HART TOE?
Op korte termijn zijn we voor 2023 op zoek naar extra fondsen voor een speciale missiereis naar Thailand in mei 2023. Alle Create medewerkers over de hele wereld zijn uitgenodigd om te vieren dat Create International 35 jaar bestaat. Het zal een bijzondere tijd zijn om de Heer te zoeken, samen te bidden, plezier te maken en vooruit te kijken naar de toekomst. Een unieke gelegenheid om alle collega’s persoonlijk te ontmoeten. Bekijk ook deze korte videoclip van de Create Mobile oprichters. Op het moment van schrijven is er nog zo’n 450 euro nodig.

Ook voor de genoemde trainingsreis naar Kenia / Ugunda zijn we op zoek naar extra fondsen.
Wil je graag meer details weten? Aarzel dan niet om even een e-mail onze kant op te sturen. Elke gift – klein of groot – kan overgemaakt worden via IBAN NL76 ABNA 0484 6740 48  t.n.v. Stichting CAMA Zending in Driebergen, o.v.v. ‘BGKFOTO’/filmevangelisatie.

Direct een gift overmaken via deze link is ook een mogelijkheid: Bergeijk Foto – CAMA Zending. Dan wel graag ook even een e-mail met de aantekening CREATE nasturen, zodat we weten dat deze specifiek bestemd is voor één van bovenstaande filmbestemmingen. Bij voorbaat heel hartelijk dank!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top