skip to Main Content
Zonsondergang Strand

Talenten voor de Koning

Op reis maak je nieuwe vrienden. Mensen met verschillende achtergronden. Een schitterend kleurenpallet aan mensen, met ieder een eigen missie en creatieve gaven. Het is elke keer weer bijzonder om getuige te zijn van de talenten die God in mensen heeft geplant en wat er gebeurd wanneer mensen samen met de Heilige Geest hun leven richting en inhoud willen geven. Soms door een radicale ommekeer, waarbij alle in de wereld bestempelde ‘zekerheden’ op losse schroeven komen te staan. Ik neem jullie mee naar enkele koninklijke ontmoetingen van de afgelopen tijd.

HEMELSE SCHATTEN
In februari mochten we op werkreis naar Ivoorkust om goede vrienden te bezoeken. De zuivere zang van een groep florerende bijbelschoolstudenten in Yamasoukro galmt nog na in mijn hoofd. Wat een vreugde mochten we op die plek zien – in een op het oog imperfecte omgeving. Een vreugde die voortkomt uit geestelijke rijkdom. Het was duidelijk dat deze studenten schatten in de hemel verzamelden, niet op aarde. Zoals een reisvriendin het treffend omschrijft: “Het innemen van de door God gegeven bestemming en doel heeft een grote invloed op mijn leven gehad. De mogelijkheid om die roeping te volgen en het daadwerkelijk te zien ontvouwen in mijn leven geeft enorme vreugde.”

Spontane zang bijbelschool studenten

Via mijn nieuwe werk bij CREATE Mobile, de groep christelijke filmmakers, kom ik met allerlei soorten creatievelingen in aanmerking. En wat een talent komt daar samen! Via hen ben ik een ‘profetische tekenaar’ op het spoor gekomen. Momenteel helpt hij ons met een muurschildering voor een speciale Soul Care kamer op Beersheba. Deze ruimte mag dienen als inloopkamer voor een goed gesprek of gebed. We hopen met de schildering Gods Vaderhart voor de gebroken mens te laten doorklinken. Ik kan niet wachten tot de kamer volledig ingericht is – een project naar mijn hart.

KLEURRIJKE GROEP FILMSTUDENTEN
Tijdens onze Burkina reis raakten we in gesprek met de moeder van een 15-jarige jongen, die ervan droomt om acteur te worden. Of ik niet eens met hem wilde praten … Nu weet ik weinig van acteren, maar het maken van films met een missie vormt een passie. Van het een kwam het ander en nu is hij één van onze studenten in de online film seminar die momenteel draait. Met veel humor stort hij zich op de lesstof. Samen met internationale studenten uit onder andere gesloten landen die met gevaar voor eigen leven Gods liefde voor de wereld bekend willen maken. We hebben deze ronde een kleurrijke groep studenten.

Met een camper de wereld door

Vorige maand ontvingen we een familie die huis en haard vaarwel heeft gezegd om in een camper te gaan wonen en al rondreizend over God te vertellen. Een schrijvende vader, moeder en jonge zoon met een passie voor natuurfotografie en reisvlogs 🙂 Ze omschrijven hun missie zelf als volgt: “Onderweg zoeken we contact met mensen uit verschillende landen en culturen waarbij we ons dienstbaar willen inzetten met Woord en daad. Het is ons verlangen de Boodschap van Gods reddende genade te delen, mensen te bemoedigen en te wijzen op de Heere Jezus Christus Die gekomen is om mensen het leven te geven.” Hun trektocht door de wereld bracht hen ook naar Senegal voor een speciale missie: een Magirus oldtimer vervoeren van West-Afrika naar Nederland. (Youtube: Family Life OnWheels)

BEKROONDE KUNST
Anco en ik weten dat het niet draait om het werk dat we in West-Afrika mogen ondernemen, maar de relaties die daardoor ontstaan. Een groot zonne-energie project bij SIL/Wycliff bijbelvertalers eindigde zo in een doop, waarbij Anco gevraagd werd om mee het water in te gaan. In een droom had de betreffende dopelinge gezien dat ze in Senegal gedoopt zou worden. Anco bleek iets getriggerd te hebben tijdens een ontmoeting die hij meer dan een jaar geleden met haar had. Ook het bouwen van creatieve recycled batterijsystemen wordt zo tot een vorm van bekroonde kunst. We grappen nu over een nieuwe bedieningstak met de naam: Batteries & Baptism 🙂

Batterij Dream Team 🙂

En zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen van bijzondere ontmoetingen – geen enkele dag is hetzelfde. Het is een voorrecht om God te mogen dienen op de plek waar je die dag mag zijn. Wanneer we buiten de boot durven te stappen, merken we dat we echt bedoelt zijn om op het water te lopen . Vaak op een verrassend andere manier dan we zelf in gedachten hadden. Ga het avontuur aan met God – stap uit en kom tot bloei!

FAITH= Fantastic Adventure In Trusting Him.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top