skip to Main Content
Stagelopers

Even iets heel anders!

Deze week staat in het teken van de voorbereidingen voor onze reis naar Guinee. We merken dat we uitzien naar een verandering van omgeving, om zo ook weer even tot rust te mogen komen van de afgelopen drukke maand(en).

Ik moet wel zeggen dat ik minder uitkijk naar het (nog) koudere klimaat. Momenteel is het in Mali in de ochtend rond de 22 graden Celcius en dat geeft echt opstart problemen … We lopen nog net niet als de Malinezen rond met een dikke winterjas compleet met muts en sjaal :]

Olivier – die ons op de reis vergezeld – ziet ook uit naar een maand al z’n Engels uit de kast trekken. Hij wil dit graag beter onder de knie krijgen voor als hij mee naar Nederland kan om een container te vullen. In Guinee, aldus O., zijn er minder mensen die je kennen en dus iets van je willen, met name in de avonden. We zullen zien of we zijn voornemen in de praktijk kunnen brengen. We hebben er alle vertrouwen in.

Ons huis – inclusief hond Bantu – blijft ook goed verzorgd achter, omdat een bevriend stel hierin trekt voor de maand dat we weg zijn. Moussa (onze kok) blij, Bantu blij (heerlijk die aandacht!), iedereen blij …

Hadden we al genoemd dat er momenteel gemiddeld 5 jongeren met ons meelopen? Elke stageloper heeft zo weer zijn eigen stageloper (lees: hulpje), super Malinees! Op deze manier gaat ook een groot deel van het werk gewoon door als wij elders vertoeven.

Zo hebben we een stagiaire in het computer department, die allerlei onderzoek doet en zich over reparaties ontfermd. Hij gaat hopelijk in de toekomst ook het bouwen van websites onder de knie krijgen.

Het grootste deel van de jongeren is werkzaam in de tuin- / akkerbouw. Momenteel wordt er druk aan een ontwerp gewerkt om waterputten beter en sneller uit te kunnen diepen c.q. verbreden. Menig hoofd wordt hierover gebogen.

Olivier blijft een sterke als het gaat om alles wat met draadjes te maken heeft (electriciteit). Hij heeft tijdens onze afwezigheid zich ook ontpopt als een goede opzichter van diverse (bouw) projecten. Sinds kort heeft hij ook een helper naast zich en die leert weer lassen, voor het eerst van zijn leven.

Binnen het videowerk stelt mijn vriendin en helper zich steeds actiever op. Vorige week heb ik met een andere jonge vrouw een gesprek gehad over haar toekomst dromen als het gaat om werken in radio en video.

We zijn dan ook oprecht dankbaar dat we deze kansen om met jongeren te werken (van Boven) in onze schoot kregen geworpen. We doen het echt met plezier en voelen ons hierin bevoorrecht.

Soms plagen we de jeugd met het plezier dat we met z’n allen hebben. Dan noemen we tussendoor dat we ons weer heerlijk aan het ‘vermaken’ zijn vandaag. Onder hevig protest – maar wel breed lachend – wordt dan gezegd dat we ons niet aan het amuseren zijn, maar druk aan het werk zijn! Ja ja… :]

 

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top