skip to Main Content
CAMA Team Mali

Kerst in Mali

MALI/HILVERSUM – ,,Kerst is voor christenen in Mali een feestelijke dag!’’ zegt pastor Abel Dembélé. ,,We versieren de kerk en de vrouwen van de gemeente hebben nieuwe kleding met traditionele kerstprinten. Wij nodigen familie en vrienden uit en ons kleine kerkgebouwtje is dan overvol om samen het feest te vieren.’’

Zendtijd voor Kerken laat op Eerste Kerstdag de kerstviering zien vanuit Senou in Mali. De dienst is te zien op Nederland 2, vanaf 10.10 uur.

Mali is één van de grootste landen van het Afrikaanse continent en heeft ruim 13 miljoen inwoners. Van de Malinese bevolking is 90% islamitisch, 4% christelijk en 6% hangt het animistische geloof aan. Op 25 december wordt door christenen de geboorte van Jezus gevierd. Malinese christenen komen samen in kerken en houden feestelijke diensten.

Van de kerstviering in het dorpje Senou maakte ZvK een televisie opname. Voorganger Pastor Abel Dembélé preekt naar aanleiding van het Lucas Evangelie, over hoe de herders in het veld de blijde boodschap hoorden van de engelen dat er in Bethelehem een Koninklijk Kind is geboren. Aan de dienst wordt meegewerkt door het ‘Senou Chorale’ en kora-speler Borama Kone.

In de uitzending maken wij verder kennis met Nederlanders die in Mali aan het werk zijn namens CAMA Zending. Meer dan duizend werkers zijn voor CAMA actief op alle continenten van de wereld. In meer dan 75 landen helpen werkers de plaatselijke bevolking bij het stichten van kerken, bij (theologisch) onderwijs, medisch werk en andere projecten. De Nederlandse zendingstak van CAMA zending maakt deel uit van de International Christian and Missionary Allliance.

In Mali werkt Saskia de Poel als arts in het ziekenhuis van Koutiala. Carina Saarloos is actief onder gevangenen en prostituees in de hoofdstad Bamako en het echtpaar Anco en Ewien van Bergeijk werken sinds 2004 in Mali en geven technische ondersteuning aan projecten voor kerk en zending in Mali en omliggende landen.

Na de kerstdienst vliegen de Wilde Ganzen voor de aanleg van een nieuwe waterput bij Centre Philémon, het rehabilitatie centrum voor ex-gevangenen waar Carina Saarloos werkzaam is.

Zondag 25 december 2011, 10.10 uur, Nederland 2
www.zvk.nl
www.kerkdienst.nl

 

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top