skip to Main Content
Tanzania

Wonderschoon Tanzania

Tien dagen hadden we het voorrecht om door Tanzania rond te trekken. Wauw, wat een prachtig land, rijk met bomen en bijzondere, grote dieren. Genoten hebben we van het spotten van de Big 5 en het vrij kamperen in de natuur. Al moest ik wel even slikken toen ik hoorde dat er geen hekken stonden om het kamp waar we sliepen. In mijn fantasie zag ik al een hyena om onze tent heen circuleren, op zoek naar een gemakkelijk hapje. Anco maar voorin de tent, dacht ik voor ik in slaap viel 🙂

Terwijl we in ‘gehuurde 4×4 + gids’ langs de dorpen rijden, dwalen mijn gedachten af naar de film tijd in Sierra Leone. Qua landschap hebben de beide landen wel wat van elkaar weg, maar waar Tanzania lijkt te floreren op toerisme, slaagt Sierra Leone er niet in bezoekers in grote getalen aan te trekken. Ebola, modder stromen en de nasleep nog van de oorlog hebben diepe sporen achter gelaten. Terwijl de stranden met palmbomen zo als reclame decor kunnen dienen.

Hoe zal het dorp waar we filmden zich voorbereiden op de feestdagen? Zullen er zichtbare aanwijzingen zijn dat Kerst net geweest is? Opgetuigde kerstbomen of opblaasbare plastic Kerstfiguren zullen de veranda’s niet versieren. Een lach ontsnapt me, terwijl ik bedenk dat genoemde attributen wel een heel surreal plaatje zou opleveren. Toch hoop ik van harte dat we als groep een blijvende impact hebben mogen achterlaten over de diepere betekenis van Kerst: Jezus die als Koningskind naar de aarde kwam om de mensheid te redden.

Gelukkig bezoekt pastor Abdul nog altijd trouw het dorp en heb ik er alle vertrouwen in dat hij tijdens deze speciale dagen een kerk vol mensen trekt om de boodschap van Hoop te laten klinken. Tijdens onze filmweken mocht hij ook een aantal mensen dopen in een ver afgelegen dorp. Een plek waar, naar eigen zeggen, bijzonder grote honger is naar het Levende Woord. God met ons. De radicale zin van het leven.

Met groeiende anticipatie wacht ons film team – en het dorp – op de eindversie van de film die in 2019 uitkomt. Voor nu alvast een voorproefje met de officiële trailer die onlangs uitkwam:

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top