skip to Main Content
Prachtige Dorpskids

Wees vooral jezelf!

De komende dagen mogen we optrekken met een klein team uit een kerk in Omaha. Om meerdere zendingsprojecten – door hen ondersteunt – op de gevoelige plaat vast te leggen. De rit van Bamako naar Koutiala gaf ons voldoende tijd om elkaar bij te praten, we waren maar liefst 9 uur onderweg!

Het team is nu al een bemoediging voor velen. Zo zag ik (Ewien) er best tegen op om voor hen foto’s en video te schieten, omdat ik weet wat voor kwaliteit zij van huis uit gewend zijn 🙂 De baas van de groep moedigde me echter aan vooral ‘mezelf te blijven’ en niet degene die normaal voor hen schiet proberen te kopiëren.

Mooi uitgangspunt, omdat we allemaal van tijd tot tijd in deze valkuil vallen. Nu de eerste twee dagen erop zitten voel ik me al veel meer in mijn element, al blijf ik het toch nog wel lastig vinden om te multi tasken: video en foto tegelijk 🙂 Dus als je eraan denkt de komende dagen: bidt voor vrede en rust in alle hectiek. Bvd!

Inmiddels hangen 10 mooie foto’s van Mali en Afrika alweer zo’n twee weken in het Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam. Een prachtige gelegenheid om de cultuur, mensen en ook het werk onder de aandacht te brengen.

Gisteren bedacht ik me nog dat ik benieuwd was of er ook nog een plaat verkocht zal worden. En ja hoor! Van het weekend werd dat een feit. Iemand met affiniteit voor zorg en Afrika heeft de spits afgebeten en de foto onder de naam ‘School Model‘ is verkocht. Op deze wijze mogen we een deel van de verkoopprijs doorgeven aan de school waar het meisje dagelijks met veel plezier naar toe gaat (Pay if Forward).

Ook onze jonge ‘kunstvrienden’ werden de afgelopen weken op een bijzondere manier in hun Talenten bevestigd. En dat werkt dan vaak als een kettingreactie, waardoor wij ons ook weer bemoedigd voelen. Onze muziekvriend Daouda timmert hard aan de weg met een lied wat hij, samen met een aantal andere artiesten, speciaal over de situatie in Mali heeft geschreven. Het lied staat op nummer 2 als het gaat om hoe populair het is onder de Malinezen.

Zijn videovriend, waarmee we ook een muziekclip hebben opgenomen, hoorde dat hij een week naar Brazilië mag. Een korte videoclip met de titel ‘Spiegel’ is uit 2.000 inzendingen uitgekozen om mee te dingen tijdens een festival. Een geweldige bemoediging voor hem en hij glunderde helemaal bij het vooruitzicht.

Tijdens het bekijken van zijn clip kon ik niet anders dan bedenken wat een Creatief God we hebben. Zoveel verschillende culturen, zoveel verschillende invalshoeken, zoveel verschillende smaken. We vinden deze gelegenheid in het bijzonder voor hem speciaal, omdat deze jonge mensen door hun eigen volk niet altijd positief worden bejegend. Wat mij betreft een Knipoog van boven dat je gewoon jezelf mag zijn, met de creativiteit die je is ingegeven.

Probeer vooral geen boekhoeder te worden wanneer je in je hart een zanger bent. Of dokter terwijl je liever achter de camera staat. En over smaak valt nu eenmaal niet te twisten 🙂

Back To Top