skip to Main Content

De eerste maanden terug op Afrikaanse bodem voelden soms als een wervelwind. Tijdens de periode in Nederland waren we minder tot rust gekomen dan gehoopt. We liepen dan ook niet gelijk warm voor een geplande, tweedaagse autoreis naar de Hoop kliniek over ruige Guinese wegen tijdens het regenseizoen. De tijd dat we jonger (lees: avontuurlijker) waren lijkt voorbij 🙂 Uitstel van de reis gaf ons de gelegenheid om deel te nemen aan een driedaagse professionele veiligheidstraining in Senegal. Nuttige informatie, tips en video’s voor landen waar de veiligheid hard achteruit gaat. Al hopen we e.e.a. nooit zelf in de praktijk te hoeven brengen.

Hope Clinic GuineaNa de conferentie laadden we de auto vol om alsnog de reis naar Guinee te ondernemen. Het was alweer twee jaar geleden sinds ons laatste bezoek. Hoog tijd voor Anco om weer eens de technische staat van de (zonne) energieinstallatie en diesel back-up te bekijken. En de plannen te bespreken voor een toekomstige uitbreiding. Eenmaal in Guinee heeft Anco al gauw een technische crew (inclusief enkele geïnteresseerde zieken) om zich heen, terwijl er diverse klussen worden aangepakt. Ewien trekt met haar camera richting de kliniek, om beelden van Hoop vast te leggen. Het verhaal van patiëntje Catherine (zie nieuwsbrief verderop: God met ons) blijft lang nazingen en er wordt besloten om het verhaal in een korte video te gieten.

Na ruim een week Hoop Kliniek is het alweer tijd om verder te trekken. De container hulpgoederen is in ML aangekomen en onze jongens hebben de zwaarste klus – het uitpakken van de container – inmiddels geklaard. Anco zal hen verder helpen met het verspreiden en inzetten van de spullen op de daarvoor bestemde plekken. Ewien reist mee naar de hoofdstad om daar het vliegtuig richting Senegal te pakken.

[Lees verder]
Zij is gevraagd het eerste ‘Art Forum / FIAC 2017’ (zie Laatste Nieuws) in Dakar te verslaan. Een evenement en doelgroep waar ze zich thuis voelt, al moest ze zich wel over de eerste hobbel zetten om weer alleen op reis te gaan.

Het bezoek van Anco aan ML was erg positief. De container met o.a. een dak voor de Bethel bijbelschool en vele andere spullen zoals schooltafels en stoelen en audio voor diverse kerken werd zeer dankbaar ontvangen.

Ook heeft hij verder mogen werken aan de tuin bij een kerk in N’tossoni. Dit is een meerjaren project wat mooi doorgroeit en zeer goed helpt om de relatie van deze zeer jonge kerk met dorp en omgeving positief te beïnvloeden. De tuin zal vergroot worden, zodat er nog meer zegen uit mag voortkomen. Ook zou het geweldig zijn om een kleine watertoren te kunnen toevoegen. Sponsors om een bedrag van 2.500 euro hiervoor bij elkaar te brengen worden nog gezocht 🙂

In een stadje in Frankrijk werd tijdens december/zendingsmaand Ewiens fotoserie ‘Dreams of a Talibé’ op verschillende plekken getoond. Hoofd modellen in deze serie, de Koranleerlingen (Talibés), zitten gevangen in een religieus systeem, waardoor hun dag gevuld wordt met de Koran bestuderen, bedelen en rondstruinen op straat (Real Life | Zwart-wit beelden). Een leven verre van de dromen die zij, net als alle ‘normale kinderen’, hebben (Dreams | Kleurrijke beelden: thuis/familie, naar school gaan, vrienden, spelen). En het doel dat God met hun leven voor ogen heeft.

Dromen expo 2017Al enige jaren had Ewien het op haar hart om hun dromen om te zetten in beelden. Om zo niet alleen de Koranleerlingen op kleurrijke wijze te portretteren, maar ook de kijkers te prikkelen om in actie te komen voor deze speciale groep (Gerechtigheid van binnenuit). Naast de expositie van de beelden, worden de foto’s ook gebruikt ter aankleding van een kalender voor 2018. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het werk (kinderclubs etc) dat onder Talibés wordt gedaan.

Wil je meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling? Of de wijze waarop je ook iets kunt bijdragen? Neem dan even contact met ons op!

Back To Top