skip to Main Content
Floating

Nooit te oud …

… om iets nieuws te leren. Zelfs niet als het gaat om zaken die in Nederland al enkele jaren ingeburgerd zijn. Een buitenlander in Nederland, zo voel ik me zo nu en dan!

Zo was ik gisteren even in Gouda om te shoppen. Heerlijke stad! Kon het niet laten even door de straten te slenteren, nadat ik enkele minuten verderop een pakketje had opgehaald. Gouda dus!

Het rijden gaat prima, daar verandert tenslotte niet zo heel veel. Maar bij het parkeren, daar slaan meestal de meeste twijfels toe. Zal ik er nog ouderwets munten in kunnen doen? Of wordt het alleen de chip knip? Ik betrap me er regelmatig op dat ik een gebedje naar Boven zendt, dat ik toch maar elke keer weer op de juiste manier mag parkeren.

Eenmaal de auto neergezet, liep ik voor de zekerheid toch even de Outdoor zaak in. “Of het hier gratis parkeren is?”, zegt de eigenaar verbaasd. Vervolgens wijst hij recht voor zich uit op een groene parkeer-betaal-paal. Duh, die had ik zelf ook wel kunnen spotten. Sja, laten we het maar gooien op de parkeerzenuwen in combi met een nieuwe, onbekende locatie.

Ik loop nog geen drie passen richting de “P” – terwijl ik mijn laatste munten tel – of ik draai me om, om wederom de Outdoor zaak binnen te lopen. Bij het horen van de deurmat-bel kijkt de eigenaar weer op. Ik zie hem denken dat ik wel erg snel in parkeren ben.

“Of hij 5 euro kan wisselen?”, roept hij verbaasd. Het is een parkeerautomaat met alleen een PIN optie. Met blozende wangen bedank ik hem en draai me weer om. Bij het oversteken van de straat ben ik bijna geneigd een vreugdesprong te maken.

Een PIN optie … Geweldig! Zo’n automaat ben ik buiten op straat nog niet eerder tegen gekomen. Wel in de parkeergarage, dus die handeling is bekend. Ben ik weer onder een mogelijke chipknip only parkeeractie uitgekomen. Life is good! Wat nou saai, een paar uurtjes shoppen in Nederland?! Doodvermoeiend :]

Je zou overigens maar echt “allochtoon” in Nederland zijn. Dan heb je heel wat uit te vogelen …

p.s.
We zijn bezig met de laatste loodjes van de Mali container. Hopelijk gaat deze begin volgende week toch echt dicht.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top