skip to Main Content

Liefde doet wonderen

Liefde doet wonderenGevoelig onderwerp in de weken dat heel Nederland rouwt om de omgekomen Nederlanders tijdens de vliegramp in Oekraïne. Een boodschap die meer binnenkomt ook, wanneer ‘de vijand dichtbij’ is en haar daden ons dagelijks leven raakt. Al heb ik spontane initiatieven gezien, waarbij familieleden van de slachtoffers Nederland oproepen zich te verenigen en de slachtoffers niet te vergeten …

We zagen ernaar uit om in Leef Mijdrecht te spreken afgelopen zondag. Een mooie plek waar we met regelmaat terugkeren om te delen over de mooie dingen die God in Afrikaanse levens doet. Dit keer ook heel inzichtelijk gemaakt met voorbeelden uit ons eigen dagelijks leven.

Tijdens het zingen maakte mijn hart al een sprongetje toen de zangleider een bijbeltekst voorlas met de oproep kwaad niet met kwaad te vergelden. Ook bad zij vervolgens om de terroristen, betrokken bij het ongeluk, te zegenen. Een oproep, bleek achteraf, waar velen zich ongemakkelijk bij voelden.

Wij, op ons beurt, vonden het bijzonder te ervaren hoe God de dingen naadloos leidt. Een presentatie die wij al een tijdje geleden hadden gemaakt, sloot perfect aan bij de dingen die de zangleider op haar hart had. Geen van ons wist vooraf waar de ander over ging spreken! Na de dienst zochten we elkaar op om even door te praten en elkaar te bemoedigen.

Nog voordat wij het podium betraden, waren we ervan overtuigd dat God harten zou gaan beroeren. Ons publiek was al klaargestoomt voor de boodschap die wij zouden gaan delen. Geen eenvoudige overigens uit Mattëus 5, waar Jezus ons oproept om onze vijanden lief te hebben. Hen die ons vervloeken te zegenen. Te bidden voor hen die ons beledigen en vervolgen.

Anco haakte op deze tekst in door te vertellen over de eerste christenen, die vrede proclameerden ondanks de vervolging waaronder zij leedden. Zij waren ervan overtuigd dat haat alleen maar (meer) duisternis in harten zaait. Beulen, gevraagd een christen te doden, kwamen dikwijls ter plekke tot geloof. Dan werd niet alleen de christen onthoofd, maar de beul met hem/haar! Krachtige getuigenissen van een Levende Liefde.

Deze wonderlijke liefde klinkt ook heel ver door via de verschillende radiostations in West-Afrika. De radio opent deuren (harten) van gemeenschappen, die voorheen gesloten bleven. Ook Cissa weet met zijn christelijk liederen door te dringen tot de meest duistere hoeken van Senegal. Op krachtige wijze te getuigen van Gods goedheid. (Als alles goed gaat hoopt hij zijn nieuwste videoclip Hosanna vlak na de Ramadan op de tv stations te draaien).

Na de dienst werd de bemoediging voortgezet. Niet alleen door gesprekken, maar ook doordat mensen ‘massaal’ cd’s van Cissa (www.cissamusic.com) kochten, ter ondersteuning van zijn muzikale bediening. Ook mochten we met een liefdegave voor onze ‘Bemoediging op Wielen’ weer op pad gaan.

“Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.”, aldus Joh 13:35. Jezus wordt zichtbaar door ons heen, waar we ook zijn en wat we ook doen. Wil je hier meer over lezen? Begin dan aan het boek ‘Hoe Jezus de hele wereld op zijn kop zet, en de mijne ook’ van Shane Claiborne. Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen met God? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief 🙂

Back To Top