skip to Main Content

Vul dit land met Uw Glorie

12 avonden, 12 provincies: verlangen naar de aanwezigheid van God

Het doet me deugd om 1.000+ man de St. Janskerk te Gouda binnen te zien druppelen voor de eerste avond ‘hedendaagse aanbiddingsmuziek’ met Presence. Ook wij hebben het voorecht van een plekje en kijken verwachtingsvol uit naar het verloop van deze avond.

Het doel van Presence is Gods aanwezigheid zichtbaar maken in de levens en roepingen van mensen, in de kerk en op plekken van invloed in ons land.

Zodra de band In Salvation de eerste noten inzet (https://youtu.be/LH37–mKpHw ), krijg ik spontaan kippenvel. De akoestiek is bijzonder, bijna hemels: de ruime opzet van de kerk werkt daar ten volle aan mee. Om ons heen kijkend wordt het verlangen naar Gods aanwezigheid zichtbaar door de diverse mensengroep om ons heen. Aanbidding breekt muren af en doet verschillend verdwijnen.

In de pauze splitsen we ons en gaat A koffie halen, terwijl ik me in de lange rij van het damestoilet aansluit. Eenmaal terug in de banken, vertelt Anco dat we een extra passagier zullen hebben op de terugweg. Ik trek een wenkbrauw op en stel hem de vraag: hoe bedoel je? Wie? Anco gebaart dat hij het later zal uit leggen en zet met veel passie het volgende lied in.

Aan het eind van deze speciale avond lopen we langzaam de langste kerk van Nederland uit. Anco zoekt tussen de stroom mensen naar onze extra passagier . Inmiddels heeft hij wat meer verteld over hun bijzondere kennismaking. Bij de koffie werd Anco aangesproken met de vraag of hij naar Spijkenisse ging die avond? A kijkt hem even aan en antwoordt daar langs te komen. Vervolgens vraagt hij nieuwsgierig waarom hij juist hem vraagt (tussen alle mensen)? Ingeving van de Geest … zegt onze jonge mede reiziger zonder blikken of blozen. Wauw! Over een directe aanwijzing van God gesproken.

Nadat we hem af hebben gezet, blijft de ontmoeting me bij. Het moedigt me aan om nog meer te verlangen naar het verstaan van Gods stem. Ook in de boodschap tijdens de avond komt dit thema naar voren: het verlangen om God weer zichtbaar te maken op de werkvloer, in het dagelijks leven. In tegenstelling tot Afrika, lijkt God niet meer echt relevant te zijn voor veel mensen in Europa. We lijken het zonder Hem prima voor elkaar te hebben.

Door samen God groot te maken (nu tijdens een worship tour langs 12 provincies), vertelt Wim Hoddenbagh, zullen we Hem weer meer en meer zichtbaar maken bij alles wat we ondernemen. Hiervan gaat kracht uit. Zonder poespas, maar met passie.

Ik doe mee … en jij?

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top