skip to Main Content
Famous Fish

Vis celebrity

In elke digitale nieuwsbrief plaatsen we een aantal favoriete foto’s onder de rubriek ‘Snapshots’. Het leek me leuk om het achtergrondverhaal van enkele foto’s nader toe te lichten. Het is namelijk bijzonder hoe een bepaald fotomoment vaak (spontaan) tot stand komt. Dit keer viel de keuze op de foto ‘Famous Fish’.

Tijdens het nemen van deze foto bevinden we ons op een grote viskwekerij in ML. We zijn er om wat opnames te maken voor een korte video, waarin wordt uitgelegd dat ook grote fabrieken geheel op zonne energie kunnen draaien. Het duurde wel een paar uur voor de vissers hun gezicht lieten zien en ze tot echte actie – het handmatig vangen van de vissen – overgingen. Afrikanen zijn sterren als het gaat om ‘wachten’ op de persoon waarmee je hebt afgesproken.

Zoals zo vaak in Afrika gebeurd, werden we na het lange wachten, extra in de watten gelegd. De baas van de vissers wilden dat ze ook even de grootste vis van de kwekerij voor ons boven water zouden toveren. Dat ze hiervoor tot hun middel het koude visbad weer in moesten, de netten uitrollen en zoeken naar de betreffende vis leek niets te geven.

Fish Farm

Nadat de vis boven water was, werd hij even in een emmer met een soort verdovingsmiddel gedaan, opdat hij mooi rustig op de gevoelige plaat zou kunnen. Als ik dit vooraf allemaal geweten had, had ik liever gehad dat ze hem vrij rond lieten zwemmen. Maar goed, daar was het nu duidelijk te laat voor.

De vis werd inderdaad bijzonder rustig van zijn bad en ging ‘gewillig’op de foto. De verkoopman en technicus waren zo onder de indruk van de omvang van de vis dat ook zij een selfie met de vis wilden. Vandaar ook de gekozen titel: Famous Fish 🙂

Wil je ook graag wat meer achtergrondinformatie weten van een bepaalde foto?
Laat het dan even weten en wellicht wordt deze dan ook geselecteerd om extra toelichting op te geven (Stills with a story).

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top