skip to Main Content
Op Stap Met Samaritan's Purse

Video Marathon

De afgelopen twee weken kon ik met de geschoten beelden van mijn Samaratian’s Purse week aan de slag en heb ik dus veel tijd in mijn montage studio doorgebracht. Er moesten maar liefst 7 video’s in zeer korte tijd geproduceerd worden. Ik werd echter weer helemaal happy van alle blijde kids footage 🙂

Als je me vooraf had gezegd dat het mogelijk was om 7 video’s in zo’n korte tijd te maken, had ik je wellicht uitgelachen. Maar goed, met God zijn alle dingen mogelijk.

Met de groep Canadese dominee’s bevonden we ons in inspirerend gezelschap. De sfeer was bijzonder goed en dat uitte zich met name in de lange busritten die we dagelijks maakten. Mijn foto- en video dominee / maatje (zie foto) bijvoorbeeld kwam altijd wel met onverwachte dingen op de proppen. Toen we bijvoorbeeld een bus vol kids met schoenendozen hadden (we brachten ze thuis), zette hij in: “Jeff is fun – Jeff is awesome – The world is a better place with Jeff”. Het was grappig om te zien hoe de kids hem feilloos probeerde na te zingen. Totdat ze bij de laatste zin kwamen, die was toch wat te ingewikkeld. Tot hilariteit van de groep 🙂

Naast een lolletje met z’n allen lieten de dominee’s ook hun hart zien. Elke ochtend begonnen we de dag met het zingen van aanbiddingsliederen en een persoonlijke overdenking. Voor velen was het de eerste keer in Afrika en dat maakte diepe indruk. Iedereen pinkte een traantje weg toen ze zagen hoe vreugdevol en ijverig de kinderen geleerde bijbelverzen en liederen aan hen voordroegen.

Tijdens deze dagen heb ik wel weer gezien hoe belangrijk team werk is. Iedereen droeg een steentje bij aan het verzamelen van de juiste beelden. De één droeg mijn videotas, de ander boog zich om mijn veter te strikken, weer een ander zorgde ervoor dat ik voldoende water binnenkreeg! Al deze momenten samen geven een grotere motivatie om ieders persoonlijke video nog mooier in elkaar te zetten. Opdat de dominees op hun beurt in de kerken waar ze over hun reis vertellen, krachtige beelden hebben om hun verhaal te ondersteunen. Missie geslaagd!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top