skip to Main Content
Wie Laat Wie Uit?

Uitwedstrijd in eigen land

Het is goed om weer even in Nederland te mogen zijn, al lijkt het soms wel een beetje op een uitwedstrijd in eigen land. Regels vermeerderen of veranderen in de loop der tijd. Neem nu bijvoorbeeld iets simpels als ‘(plastic) afval’ scheiden. Gaandeweg kom ik erachter dat niet alleen het plastic nu in deze zak verdwijnt, maar ook blik en karton. Gelukkig wordt een en ander super GROOT op de zak zelf vermeld. Sja, welkom in de wondere wereld van geregeld Nederland …

We voelen ons langzaamaan weer wat meer inwoner van Nederland. We konden dit jaar Koningsdag meevieren en struinden evenals vele Nederlanders een vrijmarkt af op zoek naar afgedankte schatten. Ewien had al enige tijd een broodbakmachine op haar verlanglijstje staan en laten we daar nu net tegen aanlopen. Twee euro – geen geld – en het eerste brood is inmiddels gebakken en goedgekeurd.

Er is een een nieuw woonplekje voor ons voorbereid in Zuidland, waar nog het een en ander aan opgeknapt dient te worden. De Gamma is een uitkomst, iets waar we in Afrika nog lang van zullen dromen. De afgelopen weken weten we ook weer waar klussend Nederland zich mee bezighoudt.

Het inrichten van een nieuwe stek geeft ook reden om eens naar de Ikea te gaan – een hele culturele beleving. De keuze is reuze, in de letterlijke zin van het woord. We sloten ons in de avond aan, zodat we ideeën opdoen en een hapje eten mooi konden combineren.

Onze neefjes en nichtjes herintroduceren ons in de trends van de afgelopen tijd. Terwijl asielhond Bram ons weer laat rennen langs de mooie, groene strook van het Spui. We hebben hem tijdelijk onder onze hoede, omdat hij in het asiel niet tot zijn recht kwam. De kunst van het openen van deuren heeft hij bij de mensen afgekeken, zelfs onze koelkast bleek niet veilig 🙂

Onze omgekeerde inburgering lijkt goed te verlopen, al blijft het bijzonder hoeveel je ‘niet meekrijgt’ als je lang genoeg buiten Nederland woont. Gelukkig blijven bekende gezichten hetzelfde – kinderen uitgezonderd – en vinden we het bijzonder om een ieder weer in onze eigen taal te mogen begroeten. Allen een bijzonder mooi weekend (het weer blijft in Nederland natuurlijk niet ongenoemd ) toegewenst!

p.s
Mocht u/jij nog toevallig een hoekbank heeft staan – dan houden we ons aanbevolen 🙂

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top