skip to Main Content
Senegal Strand

Sunny & Sandy Senegal

Het is alweer enkele weken geleden dat er een Blog verscheen. Uiteraard niet zonder reden … 🙂 Onze website zou naar een andere server verhuizen en daar wachtte … en wachtte ik op. Na deze verhuizing zou ik dan weer nieuwe berichten kunnen plaatsen, zonder extra werk van mijn kant achteraf.

Voor velen wellicht niet interessant om bovenstaande info te weten, maar dan toch bij deze uitgelegd 🙂 De virtuele verhuizing is nog niet verricht, maar onze fysieke verhuizing naar Senegal is inmiddels wel ruimschoots achter de rug!

We merken de laatste dagen dat het momenteel een dubbel gevoel is om ‘veilig’ in Senegal te zijn, terwijl de situatie in Mali een vlucht heeft genomen. Sinds vrijdag zijn de Fransen in samenwerking met het Malinese leger in de (lucht)aanval gegaan tegen de rebellen. Ons team in Segou is op verzoek van de Fransen (tijdelijk) naar Koutiala geëvacueerd. De rebellen bevonden zich slechts op 2 uur van deze strategische stad en de situatie werd te gevaarlijk!

Eén van mijn beste vrienden in Mali schrijft net dat ze twee berichten afzonderlijk kreeg van vrienden om Koutiala direct te verlaten. Collega’s in Koutiala trekken naar buurland Burkina Faso, omdat ze de spanning even niet aankunnen. Niet makkelijk om te weten wat te doen. En wat God in zo’n geval wel of niet van je zou vragen?!

Toen ons in mei 2012 gevraagd werd Koutiala tijdelijk te verlaten, merkten we al dat er heel verschillend werd gedacht en gehandeld per missie en zelfs per persoon. Daarnaast kun je in zo’n situatie vaak ook niet diep in iemands hart kijken en écht begrijpen wat er op dat moment leeft. Elkaars beslissingen respecteren – ook al liggen die mijlenver uit elkaar –  is dan niet altijd even vanzelfsprekend.

Volgens ‘onze planning’ en in navolging van ons hart zouden we in februari weer richting Mali gaan voor drie of vier weken. Om samen te werken met een grote donateur vanuit een Amerikaanse kerk. En weer even op te trekken met de groep jongens die we in Mali hebben opgeleid. Zoals de zaken er nu voorstaan is het afwachten of dit mogelijk zal zijn, afhankelijk van wat er de komende weken staat te gebeuren.

De afgelopen weken in Senegal was een tijd van ons ‘settlen’, contacten leggen zowel in M’Bour als Dakar en rust / opbouw. We merkten dat (de laatste maanden in) 2012 toch wel intensief waren geweest, zowel in lichamelijke als geestelijke zin.

We zien uit naar wat God voor ons in petto heeft in 2013 en staan open voor Zijn leiding hierin. Opdat ook jouw talenten en dromen tot volle bloei mogen komen!

Nieuws over Mali: http://www.nu.nl/buitenland/3005087/franse-troepen-in-gevecht-met-rebellen-mali.html#

This Post Has 3 Comments

  1. Heel veel succes toegewenst daar in Senegal, hopelijk hebben die Fransen de situatie in Mali weer snel onder controle en kunnen jullie je werk daar hervatten. Volgens de nl. kranten maakt het “vreemdelingenlegioen” goede vorderingen maar weten de Islamisten (rebellen) te ontvluchten om daarna georganiseerd weer in een andere plaats op te duiken. Het zou dus wel eventjes kunnen duren?

    1. Beste Peter, dank voor je bericht. Het zal zeker nog eventjes gaan duren, zoals je schrijft, maar we hebben goede Hoop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top