skip to Main Content
Schoonheid In Diversiteit

Schoonheid in diversiteit

Onze tijd in Amerika is rijk aan bezichtingen en bijzondere ontmoetingen. Met als rode draad het (weer)zien van meerdere (oud) Mali collega’s. Ook slaagden we er bijna in een familie met een bezoek te verrassen. Een begrafenisdienst in een andere staat kwam ertussen. Amerikaanse afstanden zijn nu eenmaal vele malen groter dan in Nederland 🙂

Nauwelijks bijgekomen van de lange vliegreis, begon ons Amerika avontuur in Georgia, met een ‘supper for soul-ar’ van God’s Mighty Voice om radiostations in Burkina Faso en Mali van zonne energie te kunnen voorzien.

Naast bekende radio presentatoren werd ook Anco, als ambassadeur van West-Afrika, ingezet. De verhalen over het impact van radio in het leven van mensen bracht het werk dichterbij. Het publiek leek de aandacht er extra bij te houden, onder andere ook vanwege ons ‘Engelse accent’. Mensen met een accent worden serieuzer genomen in Amerika, hoorden we later van een vriend.

Naast serieuze aandacht voor het radiowerk in West-Afrika, werd de avond ook opgesierd met een Photo Boot, een met houtskool schetsende tekenares, muziek en natuurlijk lekker BBQ eten. Die avond kwamen er voldoende donaties binnen om in ieder geval één station van zonne energie te voorzien.

Na Georgia brachten we een bezoek aan de staat Ohio. Na een gezellige avond met oud-collega’s, trokken we verder naar een klein, idyllisch dorpje met de naam New Washington. Met de wind in onze haren genoten we van meerdere tochten langs de boerenvelden op een heuse Harley Davidson.

Ook waren we weer even jong tijdens een jeugdavond, waar we na wat sport & spel de jongeren mochten boeien met verhalen van het zendingsveld. Men vond het wel interessant om een keer een ander soort zendingswerker te horen spreken. Een bemoediging voor onze jonge toehoorders dat God ieders gegeven talent voor Zijn doel kan gebruiken. Zolang we bereid zijn Hem te gehoorzamen.

Met een geleende auto reden we van St. Louis naar Memphis (Tenessee), een rit van maar liefst 4,5 uur. Naast een uitgebreide audio-opname-les voor de vrouwengroep waarmee Ewien van de zomer naar Sierra Leone ging, liepen we onverwachts tegen goede vrienden aan. Bijzonder om met hen deze muziek-stad te verkennen en belangrijke gebeurtenissen van de afgelopen jaren met elkaar te delen.

Door alle contacten heen, zowel werk als privé, mochten we keer op keer Gods hand zien. Er was oprechte interesse voor het werk dat God bewerkstelligt door alle projecten in West-Afrika heen. Waarbij het niet om Perfectie gaat, maar om Passie. Dat werkt aanstekelijk!

De fundraisingsvideo die we mochten maken voor de eerdergenoemde vrouwengroep was qua ‘nageleverde audio’ verre van perfect en dat was moeilijk om los te laten. Toch werden mensen op de avond dat de video werd getoond geraakt door het verhaal van een moedige Sierra Leonese vrouw, die ondanks haar handicap en veelvuldige afwijzing, de moed niet opgeeft en God dankt voor het grote verschil dat Hij maakt in haar leven. Dat was geen mensenwerk, maar God aan het werk!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top