skip to Main Content
Operatie Schoenendoos

Schoenendoos met Impact

Afgelopen dagen mocht ik ‘Operation Christmas Child (OCC)’ – Samaritan’s Purse (SP) van dichtbij meemaken. Met een groep van negen gingen we op pad om de dozen in Senegal uit te delen en op beeld vast te leggen. Wat een voorrecht, ondanks de zengende hitte en het harde werken 🙂

Al jaren had ik het verlangen dit werk van dichtbij te zien, maar de gelegenheid deed zich eerder niet voor. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik werd benaderd met de vraag of ik een SP team wilde vergezellen. Hiervoor zette ik mijn ‘angst om te falen’ binnen een voor mij nieuwe, onbekende club graag aan de kant.

Wat een Vreugde was het om de afgelopen dagen zoveel kinderen bij elkaar te zien, vanuit alle uithoeken van Senegal. En te merken dat het de kinderen niet zozeer om de inhoud van de schoenendoos ging, maar om het samen spelen, zingen, dansen voor God.

Voordat ik met het SP team optrok wist ik niet dat er ook een 12-wekelijkse basis bijbelcursus voor kinderen (op vrijwillige basis) werd aangeboden als vervolg op het uitdelen van de OCC schoenendozen. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel vreugde de kinderen uitstraalden toen ze ons, als team, toonde wat ze geleerd hadden. Dit alles omkleed met dans, zang en toneel.

Het beeld dat het meest op ieders netvlies staat gebrand is het optreden van een groep Moslim kinderen die bijbelverzen lieten horen. De gretigheid waarmee zowel kinderen als ouders willen horen over het Goede Nieuws, over Jezus. Hij houdt van alle kinderen, niemand uitgezonderd!

Als ik het werk van SP in vijf kernwoorden zou mogen omschrijven, dan is het: Vreugde, Impact, Levensveranderend, Samenwerking, Geschenk. Wanneer je nog niet bekend bent met het werk van OCC, dan moedig ik je aan om dit nader te onderzoeken. Ondersteun dit mooie werk door bijvoorbeeld een (extra) doos te vullen of op een andere creatieve manier betrokken te zijn. Het is het meer dan waard, ik heb het met eigen ogen mogen zien 🙂

Samaritanspurse.org: Operation Christmas Child

(Foto door Jeff Germo – één van de dominees van de SP groep)

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top