skip to Main Content
Paddy's Pub Ierland

Robuust Ierland

De harde wind en regen vandaag voeren me terug naar onze vakantie in Ierland afgelopen week. Met het verschil dat in Ierland de regen en zon elkaar in 10 minuten kunnen afwisselen… We hebben genoten van dit prachtige, afwisselende en robuuste land(schap).

Tijdens onze kennismaking combineerden we vakantie met een bezoek aan een goede vriend die voor zijn werk regelmatig in Ierland te vinden is. Door mensen te bezoeken die land en cultuur al kennen, haal je toch vaak het maximale uit een kort bezoek.

Eenmaal aangeland op het vliegveld van Belfast gingen we direct op zoek naar een huur autootje. De woon-en werkplek van onze vriend bevond zich namelijk in Galway, een universiteitsstad en het bestuurlijk centrum van West-Ierland.

Dezelfde avond nog kwamen we aan in Dublin en verkenden – in gezelschap van onze vriend – de straten van de hoofdstad. Het was een drukte van jewelste, ook omdat de “Grote boten race” dat weekend plaatsvond. We kwamen met grote regelmaat groepjes mensen tegen, uitgedost als marinier, kapitein of zelfs zeerover :]

De volgende dag trokken we gedrieën richting de kust. Een verademing om de drukte van Dublin achter ons te laten en te genieten van natuur, zee en cultuur. En dat komend uit de mond van een stadsmeisje … :] Hoogtepunt van de vakantie was toch wel een bezoek per boot aan de ‘Araneilanden‘. Per fiets trokken we het grootste eiland ‘Inis Mór’ rond, rijk aan dierenleven, schone lucht en uitgestrekte velden. Een genot voor het fotografisch oog!

We vonden een heerlijke plek in het B&B “The Rise en trokken uitgerust weer langzaam richting het Noord-Oosten, Belfast. Voor vertrek genoot Anco nog één keer van het uitgebreide Ierse ontbijt. Ewien deed een poging, maar kreeg de vette worstjes toch niet helemaal weg. Inmiddels ben ik er wel van overtuigd dat je op zo’n ontbijt een hele dag kan teren. Maar of het gezond voor je is?!

Het ruige berglandschap vormde het decor op onze terugreis, afgewisseld met de woeste golven in het stadje ‘Sligo’. Ook wel het surfparadijs van Ierland genoemd. Met verwondering hebben we gekeken hoe menig jongere – met volharding – de golven te lijf ging.

Overheerlijke ‘fish & chips‘ met Ierse pint in de pub vormde een prachtige slotavond voor ons verblijf. Nu nog de ruim 300 foto’s sorteren en bewerken. Mooi doel voor een dag als deze, waarbij niet de golven maar de wind je om de oren slaat…

Ierland foto’s op mijn FaceBook pagina

This Post Has 2 Comments

  1. Je verslagje en bevindingen zijn een goede tip voor de lonely planet. Ben zeer benieuwd naar de foto s die bij het verslag horen. Waarschijnlijk zie ik ze vanzelf wel op de site verschijnen. Shalom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top