skip to Main Content
WEP Team 2011

Op de plaats rust

De afgelopen twee weken hebben we weinig stil gezeten en ons huis in Koutiala is dan ook verre van “ingericht”. Dit omdat we vanaf dag 1 optrokken met een werk team uit de Verenigde Staten (zie foto). Vandaag stortte ik me dan ook met overgave op de onuitgepakte dozen…alhoewel, overgave…

Bij het opnieuw uitpakken van allerlei spullen schoot er elke keer door me heen hoeveel een mens in de loop der jaren denkt te moeten verzamelen. Tijdens een wandeling door de Dogon had ik het met één van de jongens over “down sizen” gehad. Hoeveel eenvoudiger zou het leven soms zijn, als we niet allerlei “onnodig stuff” bezaten?

Dat kon ik dan ook vandaag prima in de praktijk brengen. Door kritisch te kijken of een en ander wel weer in de la / kast wenste te verdwijnen. Of dat ik het gewoon of a) weg kon geven of b) weg kon gooien.

Een beetje in ditzelfde kader (hebben van een leeg huis) hebben we de voorraad computerspullen naar de studi0 ‘next door’ verhuist. Hier kunnen we dan een plek inrichten waar Malinezen computers kunnen repareren, zonder elke keer weer een en ander opnieuw te hoeven opzetten. Voor ons ook een voordeel, omdat de reparatie werkzaamheden dan niet meer in ons huis plaatsvinden, maar daarbuiten 🙂

Het was een hele onderneming om een jong team twee weken te vermaken. De nodige projectgoederen bleven uit, omdat de container vertraging opliep wegens de onrust in Ivoorkust. Plan B moest dan ook uit de kast worden getrokken. Op zich goed, omdat de groep zo een echte Afrika-ervaring kreeg. Het is hier tenslotte toch vaak improviseren en inspelen op onverwachte situaties.

We zijn heel benieuwd wat hun ervaring terug in Amerika zal doen uitwerken. De komende weken zullen ze een plan uitwerken, waarmee ze mee willen dingen in de wedstrijd genaamd “Urban SOS 2011”. The Urban SOS: Water competition is open to students worldwide in the design, planning, economics, environmental and engineering fields. 3 semi-finalists will win a trip to the New London Architecture Gallery in London and $$$ prize.

We hebben in ieder geval van hen genoten, evenals Joel (die ons in Nederland heeft bezocht) en Olivier (Anco’s rechterhand). Ze werden luidruchting (letterlijk) in de groep opgenomen en gingen overal mee naar toe. Het was verbazend hoe makkelijk men in de omgang met elkaar was (tot aan de Amerikaanse hugs toe) en hoe de taalbarriéres het contact niet in de weg stonden.

En luidruchtig dat het soms was in de bus waarmee we hen rondreden 🙂 Iedereen kwam helemaal los! Althans de jeugd dan :]

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top