skip to Main Content
Passie Voor Mali

Mensen met passie

De laatste tijd ontmoet ik heel wat mensen met een passie voor God, hun werk of (beter nog 🙂 een combinatie daarvan. Misschien ben ik er meer op gespitst, waardoor deze mensen er uitspringen. Eén ding is zeker, het intrigeert me wel … deze passievolle mensen. Het zet me aan om ook passievoller door het leven te willen gaan.

Vol passie (?!) heb ik dan ook vandaag mijn handen uit de mouwen gestoken om samen met Anco en vriend een stukje Mali container te vullen. Als het werk te zwaar werd, dacht ik aan het mooie werk dat er met de spullen verzet kon worden. Het lukte overigens niet altijd om mijn motivatie superhoog te houden, maar je (vul)houding verandert er wel door :]

Ook heb ik het voorrecht om deze weken met een andere passie actief aan de slag te mogen zijn: fotografie. Van tijd tot tijd haak ik aan bij een fotograaf om zo meer van dit mooie vak te leren. Ik kwam er al snel achter dat ik niet alleen meer over het vak leer, maar ook over mezelf. Hoe jij als fotograaf in je vel steekt, werkt uiteindelijk door in je werk / foto’s. Dat maakt het extra leerzaam, maar ook wel eens confronterend / spannend. Het maakt je kwetsbaar. Maar zonder “pijn” geen passie of groei. Extra motivatie dus om door te gaan.

Tijdens het container vullen vandaag vormde Mali uiteraard onderdeel van ons gesprek. Het ziet er toch naar uit dat militair ingrijpen onvermijdbaar is en dat de nodige voorbereidingen worden getroffen (http://nos.nl/video/391126-zorgen-om-ontwikkelingen-mali.html). Op welke wijze precies en wanneer wordt niet naar buiten gebracht. Ook vele Toearegs voelen de bui hangen en zijn in grote groepen de grens overgetrokken.

Ik volg het nieuws uit Mali de komende weken in ieder geval op de voet. Want de Malinese bevolking ‘verdient’ ook zeker onze passie (sterk gevoel van liefde – online Encyclopedie) in deze tijd van oorlog, droogte / honger en onzekerheid. Op een speciale website zet EO Metterdaad uiteen waarom de mensen in de Sahel onze barmhartigheid juist nu nodig hebben: http://www.eo-acties.nl/sahel.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top