skip to Main Content
Chicken Pluck

Meer met God

De christelijke agrarische school Beersheba vormt een bijzondere leeromgeving, waar je in je kracht wordt gezet om met God mooie dingen te beleven. Je krijgt als ‘medewerker’, maar ook als student ruimte om de dingen anders te zien en te benaderen. Een uniek aspect in een cultuur waar men niet gewend is de dingen ‘anders dan anderen’ te doen.

We genoten afgelopen week op Beersheba toen een jonge, technische Senegalees iedereen versteld deed staan met een zelfgebouwde kippen-pluk-machine. Het werkte aanstekelijk om te zien hoe kaal de geplukte kippen uit zijn machine rolde (zie video). Veel onderdelen had hij op de Senegalese markt bij elkaar gezocht – geen gemakkelijke en tijdrovende opgave – en dat maakte het des te cooler 🙂

Wanneer je deze jonge handyman / uitvinder tegenkomt op Beersheba zal hij je niet zo snel opvallen. Hij is ietwat rustig / stil, verstopt in zijn eigen atelier en heeft geen extra zetje nodig om aan de slag te gaan. Voor een plek als Beersheba – waar altijd wel iets te repareren of bouwen is – een lot uit de loterij. Daarnaast werken hij en Anco graag samen en komen ze op die manier vaak tot sterkere en mooiere ideeën.

Beersheba wil graag een innovatieve plek zijn voor mensen met vernieuwende ideeën en initiatieven die onder haar paraplu passen. Je komt dan ook elke week wel nieuwe mensen van buitenaf tegen die hun producten of diensten onder de aandacht willen brengen, uitwerken of waar nodig bijschaven.

We voelen ons bevoorrecht om deel uit te maken van de Beersheba gemeenschap!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top