skip to Main Content
Leef Je Geloof / Sowmedia

Leef Je Geloof

Tijdens de zomermaanden in Nederland mocht ik veel inspiratie opdoen binnen de fotografiewereld. Zo werd ik warm onder de vleugels genomen van gepassioneerd christen en fotograaf Ruben Timman (www.nowords.nl). Geen vraag was hem te gek en elke opdracht leek meer een feestje 🙂

Weer terug in Mali wilde ik graag opgedane kennis en vaardigheden ten positieve inzetten voor Mali. Maar hoe? Samen optrekken geeft je vaak zoveel meer energie en inspiratie. En nu stond ik er weer alleen voor, kon ik me niet laten meevoeren door een enthousiast inspirator.

In Nederland mocht ik een kijkje nemen achter de schermen van ‘Leef Je Geloof’. Een fotopagina in het EO-blad Visie, waarin allerlei christenen vertellen hoe zij hun geloof vormgeven binnen hun leven/werk. Een mooi concept, wat wellicht overdraagbaar zou zijn op Mali. Helemaal in deze tijd van crisis, waar bemoedigingen vaak ver te zoeken zijn.

Maar hoe pak je zoiets aan? En heb ik genoeg moed om mensen hiervoor te benaderen? Het begint met geloof in de talenten die God je gegeven heeft. En de durf om je neer te zetten als fotograaf. Niet mijn sterkste kanten (bleek van de zomer), omdat ik me nogal snel liet intimideren 🙂

Inmiddels heb ik meerdere christenen mogen fotograferen, ieder met hun eigen, unieke talent. In Mali wordt vaak heel erg opgekeken naar een (bijbel) onderwijzer of dominee. Zij zijn als het ware SUPER christenen, die extra hoog op de trap naar de hemel staan. Terwijl ‘christen- zijn binnen de normale werkomgeving’ wat lacherig wordt afgedaan. Een geweldige kans dus om de ‘creatieve christen’ in beeld en woord/daad te gieten.

Toen ik bij onze katholieke broeder aanklopte of ik ook een non in de gezondheidskliniek kon fotograferen voor dit project, ontving hij me allervriendelijkst. Wat mijn doel met het project was en wat ik uiteindelijk met het product ging doen was zijn terechte vraag? Een vraag waarop ik het klip klare antwoord nog niet heb gevonden.

Ik zie ‘Vivre Sa Foi’ (nl: Leef Je Geloof) nu vooral als een vorm van bemoediging, waarbij we als christenen mogen zien hoe rijk en getalenteerd de Gemeente in Mali is. Dat niets of niemand onze hoop en creativiteit kan afnemen. En we elkaar tot steun kunnen zijn door meer in elkaars – door God gegeven – talenten te geloven.

Volgend jaar hoop ik de verhalen van de vervolgde christenen uit Noord-Mali op video vast te leggen. Ik ben ervan overtuigd dat hun verhaal ons ook tot onderwijzing en bemoediging mag dienen. Daarnaast is het belangrijk om gebeurtenissen als deze vast te leggen, zowel voor henzelf als voor de ander. Opdat we niet vergeten …

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top