skip to Main Content
Ark Van Noach

Kijkje in de Ark

Onverwachts mocht ik mee op een “fotoshoot” naar de Ark van Noach, die momenteel in Dordrecht ligt. Ik ervoer dat wel als een cadeautje van Boven, omdat ik vorige week nog dacht hoe het zou zijn om op deze enorme boot rond te lopen.

Toen we aan kwamen rijden vormde de (zware) wolkenlucht een prachtig decor voor deze enorme ark. Typisch Ark weer dachten we nog … Nu alleen nog die regenboog, als knipoog van God :]

Al ronddwalend op een replica van ware grootte kwam het verhaal van Noach weer tot leven. Er is zoveel te zien dat het je enigszins kan overweldigen. Daarnaast stond ik ook in foto-mode, waardoor de nodige informatie overdracht aan me voorbij ging. Zo’n grote joekel van een ark op de foto zetten vormt een hele uitdaging :] Laat staan het bouwen ervan!

In het boek “Laat je droom varen” vertelt de bouwer over de oorsprong en uitvoering van zijn droom. “Hoe hij op 33-jarige leeftijd droomt dat een geweldige stormvloed heel Noord-Holland onder water zet. Het is het begin van een enerverend avontuur, waarin timmerman Johan schijnbaar onoverkomelijke obstakels moet overwinnen om te komen tot zijn ultieme doel: de herbouw van de Ark van Noach. Dit keer niet met het doel om mensen te redden van een wereldwijde overstroming, zoals bij Noach 4.000 jaar geleden, maar om mensen te vertellen dat er een God is die van ons houdt, en die een plan heeft voor ons leven.”

Dit alles ook ter aanmoediging van de mens – als kroon op Gods schepping – om dromen niet zomaar te laten varen, maar ze te realiseren, samen met God. Herkennen we nog Gods stem in onze dromen? De bijbel staat tenslotte vol van voorbeelden, waarin God Zijn wil duidelijk maakt via dromen of visioenen.

Later op de dag, tijdens het fotograferen van een vrouw met straatvrees, kon ik de gedachte niet verdrijven dat de maatschappij onze dromen soms als een zeepbel uit elkaar kan laten spatten. De (veroordelende) stem van de mens klinkt dan luider dan de zachte, vriendelijke stem van God.

Het normale leven lijkt dan al zwaar genoeg, laat staan het verwezenlijken van dromen. Je laat dan vaak letterlijk je droom (dromen) varen. De afgelopen jaren heb ik daarin zelf ook mogen groeien, inclusief het zachte zetje in de rug om de goede richting op te koersen.

Wellicht kan een bezoek aan de Ark je inspireren Gods dromen voor jou weer te herontdekken. Lees ook eens Nieuwe inzichten over de Ark van Noach (naar het boek ‘Laat je droom varen’) door onze vriend Jaïro …

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top