skip to Main Content
Concert Kaart

Kerst, wat een feest!

Misschien is het dit jaar wel het eerste jaar dat we écht Kerst in Mali vierden. Andere jaren namen we het ervan en trokken erop uit rond de Kerstdagen. Dit jaar hadden we al zoveel gereisd voor deze dagen aanbraken, dat we besloten thuis te blijven…Nou ja, thuis :]

Kerstavond vierden we bij collega’s met een heerlijke maaltijd. Kerstmorgen vierden we op de bijbelschool Bethel en sloten we af met een gezamenlijke maaltijd. De dag ervoor hadden we ‘spontaan’ besloten om zondagavond naar een muzikaal Kerstconcert (zie affiche) in Bamako te gaan.

Met een wagen volgeladen met jeugd trokken we er in de middag op uit. Onze vrienden hadden hiervoor hun mooiste kleren uit de kast getrokken. Reken maar dat ze zin hadden in een concert met sketch, muziek en dans!

Het concert was met één woord geweldig. Ook al begrepen we soms de sketch niet (super cultureel), of wat er gezongen werd niet (vreemde taal), één ding was ons duidelijk: wat een jong talent stond er op het podium! Vol overgave was dit concert door hen georganiseerd.

Het geluid daarentegen was niet geweldig, maar dat past toch wel weer een beetje bij Afrika (vind ik). Later werd duidelijk dat de geluidsinstallatie (+ beheerder) op het laatste moment geregeld moest worden. De toegezegde installatie bleef uit, improviseren dus! Deze geluidsjongen had er in ieder geval geen zin in en/of verstand van.

Al luisterend naar de liederen droomden we al een beetje weg. We zagen het helemaal zitten om snel aan een (nog te plannen) muziek video clip te beginnen. De muziek is er al, nu alleen nog de beelden! We wiebelden bij de gedachte al helemaal enthousiast op onze stoel heen en weer.

De dag erna werd één en ander nog dunnetjes overgedaan en gingen we nogmaals spontaan naar een ander concert ter ere van onze Koning Jezus. Ditmaal was het geluid geweldig, maar de muziek wat minder :]

De avond installeerden we ons bij onze vriend en dominee Abel, de hoofdspreker tijdens de Kerstuitzending van Zendtijd voor Kerken. Samen hebben we de dienst bekeken en genoten van de geschoten beelden. Een rijke Kerst ditmaal, omgeven door dierbare vrienden en … creativiteit!

En hoe was uw / jouw Kerst dit jaar?

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top