skip to Main Content
International Justice Mission

Ik ben geraakt!

Wij bevrijden slaven.

Miljoenen bevrijden.

Een half miljard beschermen.

Recht voor de armen is niet te stoppen.

Het billboard met bovenstaande titel bleef niet onopgemerkt op Opwekking. Het was lastig om deze over het hoofd te zien en mijn interesse was dan ook gewekt. Het werd al snel duidelijk dat International Justice Mission (IJM) op deze manier aandacht vroeg voor de miljoenen (kind)slaven op de wereld. De visuele presentatie door oprichter Gary Haugen met de titel ‘De ongewone passie van God’ had bij velen iets losgemaakt. Zo ook bij mij.

Ik kreeg sterk het gevoel dat IJM de reden was dat ik dit jaar op Opwekking was. Niet de bijzonder mooie gesprekken met goede vrienden, de opbouwende preken, het fantastische optreden van het Watoto kinderkoor en de traditionele tour door ‘de Mission tent’ :). Al vormt dat ook altijd een bijzonder voorrecht tijdens het Pinksterweekend.

Het werk van IJM heb ik al jaren in het vizier. Het opkomen en bevrijden van slaven – sluit nauw aan bij Gods hart dat klopt voor recht doen (Jes. 1:17; Jes. 58). Om dit zichtbaar te maken, maakt Hij graag gebruik van Zijn evenbeeld op aarde, de mens. Niet omdat Hij ons hiervoor nodig heeft, maar omdat Hij wil dat we het Licht van de wereld zijn, in Zijn naam (Mt. 5).

Wanneer we ons laten raken door de ellende van de miljoenen slaven wereldwijd, begrijpen we meer van Gods vaderhart, voor onszelf en met name de kindslaven wereldwijd. Hoe kunnen zij zien dat God goed is? Doordat mensen als IJM door het vuur gaan om hen te bevrijden en te beschermen. En het onrecht dat hen wordt aangedaan aan te vechten.

Ik verlang ernaar om daarin meer en meer op God te mogen gaan lijken. En hieraan handen en voeten te geven. Maar hoe en op welke manier? We kennen allemaal het gevoel dat het probleem zo overweldigend groot is, dat het ons lam slaat. Eén van de redenen waarom ik juist wel op een IJM medewerker afstapte om te kijken wat ik eventueel MEER met hen kan doen. Het leven van de Koraanleerlingen (Talibés) in Senegal ligt me daarin na aan mijn hart. Zij verlangen ook naar een uitweg uit het duistere bestaan dat hen door anderen is toebedicht. En in vrijheid de bestemming voor hun leven te ontdekken.

Het verhaal van de wonderbare spijziging, waar 5.000+ mensen gevoed werden, met een paar broden en vissen, vormt een bemoediging tijdens de presentatie. Was deze jongen de enige in de groep met een meegebrachte lunch? Of gaf hij deze als enige af aan Jezus?

Zodra we ‘onze uitdaging’ in Zijn handen geven, neemt Hij verantwoordelijkheid voor het wonder dat zich voltrekt. Alle grote dingen, begonnen ooit klein. Kijk om je heen in je buurt: wie kun je bemoedigen? welke naaste kan een steuntje in de rug gebruiken? welk onrecht – klein of groot – mag jij te lijf gaan? … Opdat Gods Koninkrijk op aarde zichtbaar wordt. Met God als leidsman.

Lees wat jij kunt doen in de strijd tegen slavernij: https://www.ijmnl.org/ikbengeraakt

“Je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, TROUW te betrachten en NEDERIG DE WEG te gaan van je God” Micha 6:8

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top