skip to Main Content
Pup Attention At The Beach

Huis vol vreugde

Anco besloot dit jaar voor zichzelf een cadeau op de straat uit te zoeken. Eén dat veel liefde en opvoeding nodig heeft en graag haar tanden zet in onze aardse bezittingen … Enkele weken geleden viel Ewiens oog tijdens een ochtendwandeling op een moeder straathond en haar twee jongen. Terwijl ze een foto nam voor thuis, lichtte één van de puppies het hoofd op. Met alle gevolgen vandien :).

Terwijl Ewien nog dacht in de ‘bedenkfase’ te zitten – een puppie past nu eenmaal niet zo goed binnen ons reizend bestaan – was Anco bij het eerste bezoek meteen verkocht. Na enig aandringen van de man die naast het nest woonachtig is, liep Anco met één van de puppies onder zijn arm weer richting huis. Ook moeder hond wilde wel mee en sprong spontaan op Ancos schoot. Even brak het zweet uit bij Ewien bij het beeld van een balkon vol honden.

Street pup finds home

De eerste dagen waren voor zowel de pup als ons even wennen – Ruff (kort voor Ruffaro = Joy) leek erg veel last te hebben van wormen. Ook het zindelijk worden kwam niet vanzelf en gewapend met een slaapdoos, keukenrol en spuitfles gaan we tegenwoordig op pad. Ze past zich voorbeeldig aan en ‘Ancos auto rijstijl verzorgt voldoende slaaptijd. ‘Slaapverwekkend’, aldus hemzelf.

De eerste nachten stonden we nogal eens naast ons bed, omdat ze piepend aangaf een plas te moeten doen. In haar doos plassen doet ze niet. Welcome to parenthood!, grapte onze onderbuurvrouw. Inmiddels komt Ruffs straatkarakter meer en meer tot uiting – met alle scherpe kantjes en tandjes. Ze weet erg goed wat ze wil en doet er alles aan om haar wil door te drukken. Ook op het strand schreeuwt ze moord en brand wanneer ze voorzichtig in het water wordt gehouden.

Looking for protection

Haar eerste bezoek aan een Nederlandse dierenarts is inmiddels een feit. Een schaap liep voor ons de apotheek uit, waardoor het bezoek een bijzonder cultureel tintje kreeg. Het was prettig om in het Nederlands vragen te kunnen stellen. Het is tenslotte alweer 15+ jaar geleden dat Bantu als pup bij ons kwam.

Al met al geeft Ruff ons veel vreugde en dwingt ze ons tot de nodige passen op de plaats, na lange, warme werkdagen. De beste dingen overkomen je vaak onverwachts, lees ik ergens. We hopen van harte dat 2021 ook voor u/jou met Vreugde is gestart. Verwacht of onverwachts!

Leven in dankbaarheid vraagt om een actieve keuze – wat overvloeit in Vreugde. Wat er ook gebeurd.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top