skip to Main Content
Herstellende Liefde

Herstellende Liefde

Geen lange blog dit keer, maar een hoopvol verhaal bij een foto die me lief is geworden 🙂 De foto toont onze Malinese vriendin – omringt door ziekenhuis patiëntjes en hun ouders / verzorgers. Haar zo te midden te zien van mensen die aan haar lip hangen, brengt elke keer weer een brok in mijn keel. Een duidelijk bewijs hoe God in mensenlevens werkt.

Een jaar geleden keek onze vriendin je niet aan als ze met je sprak, was er van glimlachen geen sprake en ondernam ze al helemaal geen initiatief om mensen actief te benaderen. Haar hele handel en wandel sprak van de gebrokenheid die ze van binnen ervoer. Ze zag haarzelf niet door de ogen van God, maar hoe de maatschappij haar benaderde: als een meid die niet slaagt in het leven.

We hadden nooit kunnen bedenken hoe radicaal God haar zou aanraken tijdens een schooljaar Discipelschaps Training (DTS) van Jeugd met een Opdracht. Ze kon niet alleen totale vergeving omarmen, maar ook ten volle in het Leven stappen. Prachtig om te zien hoe iemand uit haar schulp kruipt en over allerlei talenten blijkt te beschikken die voorheen niet tot bloei konden komen.

Ze deelt nu over haar Leven met God en kan daarbij rijkelijk uit haar eigen levenservaring putten. Ook blijkt er een creatieve kant onder de stoflaag vandaan te komen en mocht ze al twee liederen componeren, terwijl ze niet (écht) zingt of een muziekinstrument bespeelt. Haar hart gaat uit naar kinderen in nood en om die reden moedigde we haar aan om ‘klein’ (zieken kinderen bezoeken in het ziekenhuis) te beginnen.

We willen dan ook een ieder bedanken die met ons achter Martine is gaan staan, zowel in gebed als financieel. Ze is bijzonder dankbaar dat wij als kleine groep haar onvoorwaardelijk aandacht en liefde bleven geven. Haar familie denkt nu dat ze ‘gek’ is geworden, maar ook dat ondergaat ze met een lach. Onvoorwaardelijke Liefde doorbreekt alle grenzen!

Meer achtergrond info: https://www.avonturiers.nl/bouwstenen/bijzonder-verzoek/

This Post Has 2 Comments

  1. mooi verhaal en sprankelende foto van hoop! Nieuwsbrief waardig! Ga zo door! Be blessed, to be a blessing for others! J&F

    1. Dank voor je reactie – goed om te horen dat het aanspreekt! God verandert mensenlevens, ook – of juist 😉 – vandaag …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top