skip to Main Content
Driver Jesus

Hemelse Blik

Het woord waarop ik me in 2017 meer wil richten (zie vorige Blog) is: ZIEN in de diepere zin van het woord. De wereld meer en meer bekijken door geestelijke ogen. Langer stilstaan bij de dingen die ik waarneem om me heen en welke effecten deze hebben in mijn / het leven.

Fotografie is een middel om de wereld om je heen beter in je op te nemen, het mooie te ontdekken in het leven van alledag. Het was dan ook een goed moment om door mijn foto collectie van 2016 te bladeren en een top 5 samen te stellen. Met daarbij een korte uitleg om de context tot leven te laten komen.

Crabhunting1. Crab hunting – India

Mijn reis naar India in 2016 zal ik niet snel vergeten … Een eerste reis naar een onbekend land zet al je zintuigen op scherp en er vallen zoveel nieuwe dingen in een vreemde cultuur te ontdekken. Tijdens een avondwandeling op het strand kwamen we deze vader en zoon tegen die samen op krabben aan het jagen waren. Hij maakte het bijna een spelletje voor hem en zijn zoon, terwijl het vissersleven echt aanpoten is en vaak maar weinig vast inkomen biedt voor zijn gezin.

2. Cross-ed – SenegalCross-ed

Begin januari 2016 mocht ik twee dagen optrekken met een team oogartsen die staaroperaties in Senegal kwamen uitvoeren. Temidden van alle hectiek vond deze vrouw een moment van rust voordat zij de operatiekamer binnen zou stappen. Een kruis markeert het oog dat de dag behandeld dient te worden. Die dag heb ik zoveel blijde gezichten gezien, terwijl vele mensen weer (hemels) Zicht terug kregen.

3. Healing scars – MaliHealing scars

Een genezing van heel andere orde wordt in deze foto in beeld gebracht. Het zijn vaak niet zozeer de zichtbare wonden (jongen rechtsvoor), maar de onzichtbare littekens die om genezing vragen. Afgebeeld in de achtergrond is een Malinese vriendin die jaren Gods Vaderliefde voor haar niet ten volle kon omarmen. In 2016 mochten we een radicale verandering in haar zien en bezochten we samen zieke kinderen en hun ouders om Hoop door te geven.

4. Beach boys – GhanaBeach boys

Eind 2016 stond er ook een reis naar Ghana op het programma – een geweldig mooi land. Voor m’n ogen openbaarde zich een strand scene die even mijn adem wegnam: de zee, kleurrijke boten en huizen langs de kustlijn liepen zo perfect in elkaar over. Daarnaast roept de zee vaak een gevoel van rust en vrede bij me op.

5. Reading is fun – MaliReading is fun

Ik ben altijd te porren voor een bezoek aan een Afrikaans dorp. Je weet nooit wat je te wachten staat en wie je mag ontmoeten 🙂 Eind 2016 had ik het voorrecht om mee te gaan tijdens een uitdeelactie van schoenendozen van de Barmhartige Samaritaan (SP). Maanden later kwam ik in een dorp waar soortgelijke stripbijbelverhalen werden uitgedeeld. De vreugde op de gezichten van de kinderen nam me weer even terug naar mijn tijd met SP eerder dat jaar. Het is superbelangrijk om tijd door te brengen met kinderen, waar dan ook. Wanhoop kan daardoor soms omgezet worden in Hoop.

Bekijk meer foto’s op mijn Flickr page.

This Post Has One Comment

  1. ha Ewien,
    Wat een prachtige foto’s en verhalen. Vooral die laatste twee foto’s!

    we spreken elkaar wel weer (:

    groeten
    Tineke Smith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top