skip to Main Content

Heerlijke online fotomaand

Iemand stelde me de vraag wat ik het meest mis in Afrika? Niet zoveel, antwoordde ik daarop, al is het in Nederland bijzonder hoe snel je dingen voor elkaar kunt krijgen of bestellen via internet. In Afrika moet je dan minimaal een aantal weken, zo niet maanden, wachten, afhankelijk van bezoek dat onze kant op komt. Heeft ook zo zijn voordelen, in tijd en financiële zin 🙂

Het was dan ook een voorrecht om afgelopen maand online een foto cursus te volgen die al maandenlang (zo niet jarenlang) op mijn verlanglijstje stond. Vanwege onze minder goede internetverbinding in Afrika kon ik deze cursus eerder niet volgen. Eenmaal in Nederland liet ik me deze kans niet ontglippen en dompelde ik me volledig onder in toegang tot informatie, feedback en een gepassioneerde groep fotografen.

De cursus droeg de naam ‘Mastering Manual Exposure’, waarbij ik op een heel andere manier naar de juiste belichting van een foto leerde kijken. Het was bijzonder leerzaam, uitdagend, maar ook vermoeiend 🙂 Het was alsof ik weer even een maandje de schoolbanken in kroop, met opdrachten, deadlines en creatieve uitspattingen. Heerlijk, absoluut de moeite waard!

Hieronder plaats ik m’n favorieten, om zo ook direct een kijkje te geven in ons leven in Nederland.

Week 1:
Bram (onze pleeghond) en zijn paard (BFF) Bram en zijn vriend

Week 2:
Mary Poppins (mijn nichtje) in Nederland 🙂

Week 3:
Wie een kuiken kust … (ander nichtje)

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top