skip to Main Content
Reflections In Rainy Season...

Haast niet!

De ramen worden her en der hoorbaar dicht gedaan. Het is bijzonder hoeveel regen we de laatste week mochten ontvangen. Soms zelfs wel dagelijks. En dan te bedenken dat toen we aankwamen – zo’n drie weken geleden – men bezorgd was omdat de regen op zich liet wachten 🙂

De eerste weken vergen weer de nodige aanpassing en flexibiliteit. De snelheid die er in Nederland vaak in zat, is hier soms ver te zoeken. Dat heeft uiteraard ook zo z’n charmes. Relaties zijn belangrijk en daar neem je de tijd voor. Soms laat je daar letterlijk alles voor vallen!

Beste ingewikkeld soms voor een taak-vreter als ik. Als ik per dag een aantal zaken kan afkruisen lijkt mijn dag geslaagd. Maar ook dat is hier soms bijna niet mogelijk…Althans niet voor de zaken die op mijn planning stonden 🙂

Gisteren bijvoorbeeld liep men de deur plat. Helemaal nu er een groot aantal computers per container zijn binnengekomen. Een ware run is er ontstaan. En niet ten onrechte, want het grootste gedeelte is nu al weer weg. En dan heb ik mijn bureau bij de deur staan. Je kunt je wellicht voorstellen hoe ‘het werk’ vordert wanneer er elke 10 minuten wel iemand aan de deur staat.

Als ik mezelf even heb toegesproken zie ik eigenlijk de lol er wel weer van in. Het ‘zijn’ in Afrika is zoveel belangrijker dan het ‘doen’. Soms wilde ik dat ik mijn interne harde schijf hierop kon herprogrammeren.

We hadden ons al voorgenomen om meer tijd vrij te maken voor het bezoeken van vrienden, ontspanning en een zegen zijn voor de mensen om ons heen. Dus dat komt goed uit.

Zo heb ik gisteren spontaan een 10-minuten crash cursus conversatie Engels op de straat gedaan. Een student Engels sprak me aan in de hoop een woordje Engels te babbelen. Eens kijken of we hem kunnen helpen dit vaker en meer gestructureerd te doen.

Ook zijn we tot twee keer toe bijna aan het volleyballen (goed voor de contacten!) geslagen. Laat dit nu tot op heden door de regen in het water zijn gevallen.

Het was geweldig om afgelopen zondag een bank vol Afrikaanse jongeren te hebben om samen de film “The Gods must be crazy” te kijken. Je gaat zaken opeens met heel andere culturele ogen bekijken. En gelachen dat ze hebben, zoveel dingen waren meer dan herkenbaar.

De tekst uit Jesaja 28 kwam van de week weer duidelijk binnen: “Hij die gelooft, haast niet!” Woorden die ik ook meekreeg tijdens onze uitzenddienst in 2004. Woorden om te onthouden en – met Gods hulp – dagelijks in de praktijk te brengen.

Opdat ik de komende tijd meer synchroom met mijn Leidsman en Raadgever mag lopen en mag zien waar mijn prioriteiten behoren te liggen…Het gaat er niet om hoeveel je doet, maar met welke intentie je de dingen doet. Een heel goede week!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top