skip to Main Content
Vooruit Kijken

Goed van start

We zijn 2017 heerlijk rustig begonnen. Na tot het einde van het jaar hard te hebben gewerkt, waren we toe aan een rustig avondje. De enkele vuurwerk knal buiten herinnerde ons aan de tijd van het jaar, terwijl wij binnen genoten van een toastje en onze favoriet tv serie 🙂 Om twaalf uur Nederlandse tijd (bij ons 11 uur) besloten we ons warme bed in te duiken.

Zo’n eerste week in januari is altijd een goed moment om terug te blikken en vooruit te kijken. Terugbladerend gingen mijn gedachten uit naar mijn ‘aandachtspunten / doelen van 2016’ – God wil tenslotte dat we allemaal tot Ons Doel komen in Hem – (in willekeurige volgorde):

Gerichter najagen passie voor fotografie. Ik ben in 2016 actiever gaan zoeken naar online onderwijs en een community van eensgezinde fotografie lovers 🙂 Ook in 2017 zet ik dit graag voort.

Minder tijd online – meer ‘beleven’ van echte leven. De bedoeling was om bijvoorbeeld meer belletjes te plegen in plaats van berichtjes te schrijven, maar ik weet niet of ik daarin écht geslaagd ben 🙂 Rond de paasdagen ben ik 40 dagen ‘off social media’ geweest en dat was rustgevend. Ook in 2017 zal dit weer een aandachtspunt zijn.

Meer reizen in kader van (documentaire) fotografie. Mijn kleurrijke reis naar India in april was een absoluut hoogtepunt van het jaar. Een langgekoesterde droom ging hiermee in vervulling. Ook mocht ik onverwachts op reis met de ‘Barmhartige Samaritaan’ in Senegal; dat was puur genieten! Hopelijk meer hiervan in 2017 🙂

Koesteren van vrienden en community – Pay It Forward. Vriendschappen zijn altijd belangrijk voor me geweest, maar door ons hectische leven komt ‘tijd met vrienden’ wel eens in de knel. Toch probeerde ik op creatieve wijze ‘(foto)werk’ en het teruggeven aan de gemeenschap (Pay It Forward) te combineren. Iets om in 2017 op verder te borduren.

Mezelf verwennen, beter voor mezelf zorgen. We denken nog wel eens terug aan onze eerste jaren in de zending, waar we dachten dat jezelf van tijd tot tijd verwennen wel erg ‘luxe’ was. Na mijn burn-out in 2008 begreep ik dat goed voor jezelf zorgen écht een basisvoorwaarde is om op het zendingsveld tot bloei te komen. Reden temeer om in oktober bewust tijd vrij te maken voor de jaarlijkse vrouwenconferentie in Mali. Of simpelweg vaker mijn wandelschoenen aan te doen en erop uit te trekken.

Mijn hart meer openen voor Gods genezende hand (heart check). Het is vaak makkelijker om voor anderen te bidden dan voor jezelf. Gelukkig worden we in Senegal omringt door een team dat gelooft in Gods genezende kracht, voor lichaam en geest. Iets om me meer naar uit te strekken in 2017.

Meer van Zijn Woord. Het duurde lang voordat ik ‘een geschikte manier’ hiervoor gevonden had. Bijbellezen dreigde vaak in de knel te raken, waardoor het meer een ‘moetje’ werd dan tijd doorbrengen met God. Toch leer je iemand (God, Jezus) pas beter kennen wanneer je meer tijd met hem of haar doorbrengt. Meer in 2017!

Onderzoek doen naar mogelijkheden combi schrijven en fotografie. Dit punt was eerlijk gezegd helemaal van de radar verdwenen, totdat ik mijn blaadje weer onder ogen kreeg 🙂 Iets om wellicht actiever over na te denken in 2017.

De komende tijd wil ik langer stil staan bij mijn drijfveren voor 2017 en wil ik graag nadenken over (letterlijk) één woord dat God apart wil zetten voor 2017. Om ook dit jaar (doel)gerichter in het leven te gaan staan.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top