new year 2018 Gezocht: Handy cam | Hoopvol Afrika

Gezocht: Handy cam

Gezocht: Handy cam

Afgelopen donderdag hadden Lamissi – vriendin en videohelper – en ik een heel gave dag in de dorpskliniek in N’Torosso. Daar mochten we meekijken over de schouder van een medisch videoteam dat een bliksembezoek aan Mali bracht.

Dit team filmde niet – zoals Lamissi gewend is – met een videocamera, maar ze brachten een Canon fotocamera met allerlei accessoires mee (zie foto). Ze keek dan ook haar ogen uit. En kreeg na deze dag een korte privé-les waarbij ze alles mocht vragen.

Na ons verlof hebben we een boek over het maken van films voor haar meegenomen. Het valt me op dat ze het naar veel plaatsen meeneemt om erin te lezen. Het hebben van een eigen videocamera (handy camcorder) is voor haar een droom, een verlangen waar ze vurig voor bidt 🙂

Om haar hierin een steuntje in de rug te geven, nemen we de vrijheid om dit verlangen ook hier kenbaar te maken. Mocht u/jij iemand zijn / kennen met een handy camcorder (geheugenkaart / SD card of harde schijf) – zoiets als http://link.marktplaats.nl/1001051436) -, dan bevelen we Lamissi warm aan!

Je kunt namelijk veel theorie tot je nemen over een bepaald onderwerp, maar als je het niet in de praktijk kunt brengen, blijft het droge theorie.

Lamissi en haar gezin werken voor Jeugd met een Opdracht (JmO) in Koutiala en leven – net als wij – van giften. JmO werkt echter niet met een vaste financiële achterban, zoals de CAMA. Hun ‘inkomsten’ kunnen dan ook per maand verschillen. Om deze en andere redenen ligt het op ons hart om samen met hen op te trekken.

We vragen overigens niet zonder reden om SD-card of harde schijf. Er zijn al vele camera’s met cassetebandjes gesneuveld door hitte en zand. Elementen die we hier in Mali te over hebben 🙂 Voor nu, een ieder een heel goed weekend!

 

 

Tagged with
Anco en Ewien
This post was written by
... delen beiden een passie voor God, reizen, jongeren en techniek. Binnen hun eigen vakgebied zetten zij zich breed in, waar mogelijk in nauwe samenwerking met de lokale Afrikaanse kerk en jongeren ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *