new year 2018 Geef het door! | Hoopvol Afrika

Geef het door!

Geef het door!

We worden de laatste tijd omringd door leergierige jonge mensen, die allemaal graag wat in de praktijk bij willen leren. We hadden altijd al onze vaste jongens, maar die nemen momenteel ook weer vrienden mee. En zo wordt de groep langzaamaan groter.

Ook voor technici over de Malinese grens vormt de uitbreiding van bijvoorbeeld het zonne energie systeem van het Koutiala ziekenhuis een aantrekkelijke leeromgeving. Sinds deze week hebben we twee gasten uit Togo, een klein landje gelegen aan de Atlantische Oceaan, om een en ander met eigen ogen te zien én mee te helpen.

Gelukkig voelen onze jongens zich niet te snel op de vingers gekeken en hebben we altijd getracht een open leeromgeving te creëren, waarbinnen mensen van buitenaf zich welkom voelen. Niet geheel Malinees overigens, omdat vrije kennisdeling niet echt in de genen zit. Kennis is macht en dat geef je niet zomaar door aan een ieder die op je pad komt.

Naast samen werken, proberen we ook op te trekken met de jongens die God aan ons heeft toevertrouwd. Het is voor hen niet alleen een mooie kans om praktijkervaring op te doen, maar voor ons ook een goede gelegenheid om positiviteit in hun leven uit te gieten. We geven dan oook zoveel mogelijk werk uit handen, soms gepaard met de nodige moeite en kostbare fouten :). Zijn opgroeien op de boerderij is daarbij een uitstekende leerschool geweest, aldus Anco.

Het doet ons goed te zien dat de jongeren die we al jaren kennen, nu zelf ook vrienden mee laten profiteren van de dingen die zij hebben gezien en geleerd. Op deze manier worden er heel wat stokjes doorgegeven en ontstaat er een open sfeer van elkaar helpen en bemoedigen. Geef het door!

“Only speak words that make a heart grow stronger …”
– Ann Voskamp

Anco en Ewien
This post was written by
... delen beiden een passie voor God, reizen, jongeren en techniek. Binnen hun eigen vakgebied zetten zij zich breed in, waar mogelijk in nauwe samenwerking met de lokale Afrikaanse kerk en jongeren ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *