skip to Main Content
New Face Of The Church

Een nieuw gezicht van de kerk

Om God te aanbidden heb je een gebouw nodig … toch? Je haren netjes gekapt, je kleren in de plooi … En ook het programma in de kerk moet elke week volgens een bepaalde volgorde worden gedaan. In sommige Afrikaanse kerken waar we komen, hangen de verschillende onderdelen zelfs netjes uitgeschreven aan de muur. Opdat iedereen zich eens per week in het juiste jasje weet te hullen 🙂 …

Kerk zijn wereldwijd kent een eigen gezicht per cultuur, maar kent ook veel overeenkomsten. Met de nieuwste video voor Beersheba proberen we vooral de stereotypes te doorbreken, kijkers uit te dagen om open te staan ‘anders kerk te willen zijn’. Buiten de geijkte paden en de geplaveide muren. Niet om andere (kerk)vormen onder de veroordelende loep te leggen, maar juist om te inspireren. Veel mensen zullen niet spontaan een kerkgebouw binnen stappen, maar brengen wel keer op keer een bezoek aan de agrarische bijbelschool Beersheba.

Het was bijzonder om deze video te mogen maken en met het concept ‘Organische kerk’ creatief aan de slag te gaan. Ook haakten vele collega’s aan om het gedicht dat onder de beelden is geplaatst, van hun eigen unieke stemmen te voorzien.

Ga er even lekker voor zitten en laat je inspireren door ‘Een nieuw gezicht van de kerk’ … O ja, zet voor het kijkgemak even de Engelse of Nederlandse (!!!) ondertiteling aan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top