skip to Main Content
Little Sara

Drie passies komen samen

Rondom het weekend zag ik drie passies samenkomen en ik stond erbij en verblijdde me erover… Zonder een actie van mijn kant, kwamen dingen samen waarover ik al langer aan het dagdromen ben. Dat kan alleen maar directie van Boven zijn, in mijn opinie dan 🙂

Zo lijkt het erop dat meerdere groepen – binnen en buiten Mali – de handen ineen willen gaan slaan ten gunste van het videowerk. Er is een dramagroep in Kadiolo (zo’n 6 uur vanaf Koutiala), waarmee ik al eerder gewerkt heb voor de productie over zwangere vrouwen. Zij hebben zo’n 50+ audio scripts in handen die ze graag in beeld willen omzetten.

Het verlangen was er al veel langer om hen daarbij te helpen, maar alleen kon dat niet. Laat er nu een videoman in Kadiolo zijn neergestreken, ‘het jaar’ dat wij in Nederland waren, die hetzelfde verlangen heeft om dit team verder te helpen. Laat ik nu vrienden met hem zijn geworden via FaceBook :]

Daarbij willen we hen niet alleen helpen met video’s maken, maar hen ook helpen op eigen benen te kunnen staan. We zijn dus ook in contact gekomen met een Amerikaanse groep die de wereld over reist, om mensen ter plaatste te trainen binnen het video/media domein. Het zou geweldig zijn als zij naar Mali kunnen komen om hetzelfde voor deze groep te doen. Een eerste stap in deze richting is gezet…

Naast videowerk is mijn passie voor fotografie de afgelopen jaren groter geworden. In het jaar buiten Mali heb ik dan ook twee cursussen hierin mogen volgen en deze passie werd alleen maar meer aangewakkerd.

Uit het niets kwam dan ook een e-mail van een vriend van een vriend met eenzelfde passie voor fotografie. Hij is in Bamako (de hoofdstad) bevriend geraakt met een groep Afrikaanse fotografen die eens per week samenkomen en kennis en inzicht met elkaar delen. Ook willen ze kijken naar mogelijkheden om hun activiteiten te commercialiseren. Of ik interesse had om met hen mee te denken c.q. mee te doen?!

Mijn eerste gedachte hierbij was: “Are you kidding me?” (onze gedachten zijn weer een mix van Engels, Nederlands en Frans geworden 🙂 Of ik mee wil doen? Dit had ik niet durven dromen, dat er een initiatief als dit zou worden ontplooid. En ik hoefde er dan ook geen seconde over na te denken, om aan boord te stappen. Ook hierin zag ik een onzichtbare Hand aan het werk, die me een duwtje wilde geven in de richting, waar ik zelf niet zo snel in zou hebben gegaan.

Ben dan ook heel benieuwd waar al deze nieuwe initiatieven toe zullen leiden.  Op welke manier het vorm gaat krijgen is nog niet duidelijk omlijnd, maar het wordt mooi om met Malinezen hieraan verder te werken. Dat is zeker!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top