skip to Main Content

De wereld op z’n kop

De wereld om me heen bestaat de laatste tijd vooral uit lijnen, frames, kleuren en lagen. Kennis die ik via een online fotocursus toegereikt krijg, beïnvloedt mijn manier van kijken. Ik probeer niet te snel bij het bekende door te lopen, maar de dingen op een nieuwe, diepere manier waar te nemen. Dan gaat er een hele nieuwe wereld open.

De feedback die ik krijg op foto’s is bijzonder waardevol. Al kan dit je ook limiteren in het ontdekken van nieuwe wegen, omdat je snel geneigd bent voor de veilige, door velen gelike-te ingang te kiezen. De leiders van de cursus moedigen ons aan om je hart te volgen, ook als iedereen je beelden niet (direct) begrijpt en/of niet mooi vindt. Best eng, al geeft dit ook mogelijkheden tot groei en dat is de mooie kant.

Deze periode geeft me extra tijd voor zelfonderzoeking. Waarom doe ik de dingen die ik doe? Wat is mijn achterliggende intentie? Of waarom laat ik andere dingen juist? Aan wie spiegel ik me (onbewust)? Dan blijkt toch nog dat ik op zoek ben naar bevestiging en juist die foto’s deel waarvan ik weet dat een ander ze ook mooi zal vinden.

Een tip van één van de leiders is ook om een fotoplaats te creëren waar jij alleen je beelden kunt zien, zodat je alle stemmen van buitenaf zoveel mogelijk kan dimmen. Hier kun je dan vaker naar terug keren om de diepere laag van je foto’s te leren ontdekken, je artistieke ‘voice’ als het ware. De boodschap die je wilt overbrengen met je werk.

Ik trok dit ook door naar een waardevolle geestelijke les. Het is voor mij belangrijk om een stilteplek in het leven te roepen om God te ontmoeten, zonder alle ruis van buitenaf. Om zo de dingen vanuit Gods perspectief beter te kunnen ontdekken.

Afgelopen verlof is in vele opzichten anders gelopen dan we vooraf konden bedenken. We hadden graag nog een ontmoeting met velen van jullie gehad, maar er rest ons helaas nog maar een korte tijd in Nederland. Wel hopen we nog een nieuwsbrief voor vertrek aan jullie allen te versturen. Ook proberen we sommigen nog even te bellen om gewoon ouderwets bij te praten. Vanachter mijn laptop wens ik jullie allen bijzonder mooie Ontmoetingen toe, waar en op welke manier dan ook 🙂

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top