skip to Main Content

Bij-tank-en

Na een bijzondere conferentie in Spanje, vlogen we zondag door naar Nederland om een unieke reis voor te bereiden. Ik moet bekennen dat Nederland na ons bezoek aan de Costa del Sol wel érg koud aanvoelt. Brrr…

Tijdens de ‘All Africa conferentie’ vorige week, mochten we kennis maken met onze nieuwe CAMA (Amerika) President John Stumbo. De hoogste baas van onze organisatie, alleen dan binnen de Amerikaanse tak. Na vele onbekende voorgangers, mochten we dit keer John al in Mali ontvangen, in het jaar 2007. Een bijzonder nederige man, met een rijk gevormd geestelijk karakter.

Deze geestelijke rijkdom is hem niet aan komen waaien. In 2008 nam zijn leven een dramatische wending, doordat een mysterieuze ziekte hem van de één op de andere dag – letterlijk – onderuit haalde. Hij brengt 77 dagen doodziek door in het ziekenhuis, vechtend voor zijn leven. Eenmaal uit het ziekenhuis ontslagen begon de ‘weg naar genezing’ pas echt. Tot op de dag van vandaag kampt hij nog met bepaalde verschijnselen.

In het boek “An honest look at a Mysterious Journey” vertellen John en zijn vrouw op een eerlijke, aangrijpende, maar ook humoristische wijze hun verhaal. Hoe zij zich samen staande wisten en weten te houden tijdens een zo ingrijpende gebeurtenis, vormt een bemoediging voor velen. We voelden ons dan ook bevoorrecht om delen van zijn reis uit de eerste hand te horen.

Onze geestelijke tank is dan ook weer meer dan gevuld. Nu onze lichamelijke nog 🙂 De laatste dagen op de conferentie brachten we door in bed, omdat een griep virus de ronde deed. Gelukkig gaat het momenteel alweer stukken beter.

Dan de bijzondere reis … Samen met twee vrienden zullen we volgende week met maar liefst 2 gedoneerde Peugeot’s 405 richting Senegal en Mali rijden. De rode Peugeot zal bestemd worden voor het werk in Mali, terwijl we de blauwe Pegeot in Senegal hopen te kunnen rijden. Dit laatste afhankelijk van invoerrechten en te regelen papieren.

Deze auto’s zullen een ware zegen zijn voor het technische werk, omdat de aankoopprijs van een auto in West-Afrika verschrikkelijk hoog ligt. Een mooie reden dus om deze reis te maken. Helemaal nu er een mooie geasfalteerde weg ligt langs de kustroute van West-Afrika.

Uiteraard vormt een en ander ook een uniek avontuur en hopen we een en ander mooi met beelden vast te leggen. De hele trip zal zo’n 5.500 km beslaan. Met twee auto’s (50 – 60 liter tanks) zullen we 6 tot 8 tanks benzine per auto nodig hebben. We hebben reeds een paar tanken vol gedoneerd gekregen.

Wie helpt ons ook een stukje op weg door een tank benzine te doneren? Bij voorbaat heel hartelijk dank!

Back To Top