skip to Main Content
Barnabus On Tour

Barnabus on TOUR

Heb je wel eens de campers op de weg geteld tijdens de vakantiedagen? Het zijn er echt tientallen, van groot en modern tot knusse oldtimers. Voorheen trokken ze evenmin mijn aandacht, maar deze zomer rijden ook wij er tussen als trotse eigenaren van een VW oldtimer.

Anco’s broer en dochter vatten het idee om door Europa te touren, met als eindbestemming Spanje. Om onze Barnabus vervolgens bij mijn zus te parkeren, zodat wij hem weer op konden halen. Zij een leuke vakantie, wij een mooi reisavontuur. Maar zou ‘onze old timer’ dit trekken? Zover was ie nog nooit van huis geweest.

Calimero
Calimero effect 🙂

Na enkele maanden hard werken, waren we wel toe aan een tijdje rust en verandering van routine en omgeving. We moesten alleen eerst nog bedenken hoe in Spanje te komen. Vliegen vonden we dit keer beiden geen optie, dus begon de zoektocht naar andere creatieve mogelijkheden.

HET NIEUWE LIFTEN
Lifters zie je niet meer langs de snelweg staan. Maar hoe pakken (jonge) mensen goedkoop reizen dan tegenwoordig aan? Zoekend op internet, viel mijn oog op een FB groep waar meerijders werden gevraagd en aangeboden. Best een interessante optie. Tot onze verrassing kregen we al snel een concreet aanbod om een vader en zijn twee dochters in een luxe camper te vergezellen. Aantrekkelijk, maar niet de gewenste vertrekdatum.

Twee dagen voor ‘onze vertrekdatum’, bekijken we nog eens mogelijke vluchten. Maar ook nu ervaren we geen rust om te boeken. Op het laatste moment voorziet God in een creatieve rit, die we zelf niet hadden kunnen bedenken. God komt nooit te laat – ook al denken wij er vaak anders over!

BIJZONDERE BESTEMMING
Na een snelle, comfortable rit over de weg, reden we de Sierras binnen. Elke keer weer een bijzonder gezicht – de bergen en haar majestueuze vormen en toppen. Aan het einde van een kronkelige bergweg treffen we mijn zus en haar familie op Palomera aan. Een trainingscentrum waar steeds meer mensen en dieren neerstrijken. Een bijzondere plek die met de jaren verandert in een mooi kampeer- en leer paradijs.

Naast de installatie van extra zonne energie en ander klein technisch werk, pakken we deze zomer ook onze rust. Of tuffen we met onze camper met de meiden van Doornhof naar een pittoresk toeristisch dorp. Dat het die dag 39 graden is kan de pret niet drukken. Het verklaart in ieder geval waarom er, naast ons, zo weinig mensen door de straten struinen. Een deel van onze groep verkiest een verkoelend terrasje boven een hete fotowandeling.

Fill My Cup

OPGELADEN WEER OP PAD
Na Spanje trekken we verder richting Portugal. Met als doel andere zonne energie installaties te bezoeken en familie te ontmoeten. Hoogtepunt voor Anco vormt een motorrit door de kronkelige bergen. Een mooie oplader om vervolgens weer langzaamaan onze camper richting Nederland te navigeren.

Het slapen in de bus viel alles mee. De sleutel tot succes lijkt meer dan één nacht achter elkaar boven in de bus te slapen. Dan wen je er langzaam aan. En wat een vrijheid biedt zo’n busje – we creeëren onze eigen slaapplek op de meest mooie natuurplekken. Met de app Park4night als goede richtingaanwijzer.

Onze oude VW old timer blijkt ook een laagdrempelige manier te zijn om met mensen in contact te komen. De leeftijd en andere kenmerken van de bus vormt vaak een spontaan startpunt van een gesprek. Niet alleen wij zijn gecharmeerd van onze Barnabus :). We zien uit naar toekomstige, mooie reisavonturen!

# Meer over Palomera en Yada Studies op: www.yadastudies.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top