skip to Main Content
CCC Team 11

10|10|10

Tien dagen, tien mensen, tien uur werk per dag. In het kort omschreven hoe we onze laatste twee weken hebben ingevuld. Afgelopen donderdagavond zette we een team van 10 man/vrouw weer op het vliegtuig naar huis. En kwamen we er achter dat 10|10|10 behoorlijk inspannend was!

Tijdens deze 10 dagen is er veel werk verzet, zowel in lichamelijke als toeristische zin. Het was een hardwerkende groep vanuit de kerk die we afgelopen mei een bezoek brachten. Een groep met hart voor de bijbelschool Bethel en het verlangen om tijdens hun 10-daagse bezoek op deze specifieke plek een verschil te maken.
Ikzelf ben met meest met de twee dames in de groep opgetrokken. Tussen het werkzweet en spierpijn door, waren we (denk ik) de groep die elkaar het beste heeft leren kennen. Sja, wij dames kunnen nu eenmaal meer dan één ding tegelijk :] Ook hebben we veel nieuwe, praktische dingen geleerd … Naar eigen zeggen was Anco niet te beroerd om ons dames écht te laten werken! Sleuven maken met een pikhouweel en ramen slaan in een keiharde muur zijn ons dan ook niet meer vreemd! Een goed praktisch voorbeeld voor de Malinese mannen en vrouwen die denken dat een blanke vrouw niet tot hard werk in staat is :] Onze doelen voor de 10 dagen waren: een tweede watertank lassen op de bestaande watertank (zie foto), het opnieuw aanleggen van water- en electriciteitsgeulen en het strippen van vier klaslokalen waar – met de komst van de tweede container –  een nieuw dak op komt.
Het team heeft vooral kunnen zien hoe hard de Malinezen werken, zonder de beschikbare gereedschappen die wij kennen in het Westen. Ook bleek keer op keer dat een simpel klusje in Mali over het algemeen langer duurt dan je denkt.
Naast het werk wilden we ook vooral aantonen dat “je zijn” in Mali belangrijker is dan wat je doet. We hebben hen meegenomen naar het huis van een Malinese vriendin, de velden van een Malinese dominee en “en brousse” waar ooit een ‘pig farm’ was, maar nu kale rotsen en een waterval in de regenmaanden.
Tot slot, enkele uitspraken van de groep zelf over hun ervaring(en):

p.s. Het is grappig hoe het opeens zo rustig (te rustig?) lijkt te zijn :]

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top