new year 2018 Hope for tomorrow | Hoopvol Afrika

Hope for tomorrow

De foto expositie ‘Hope for tomorrow’ is op meerdere locaties tentoongesteld. Alle platen zijn verkocht ten gunste van een goed doel. Hieronder nog even nagenieten!

Hope for t'row VoorburgSchool Model Mali

1.School model

Naar school gaan is niet zo vanzelfsprekend in Afrika. Helemaal niet als je een meisje bent, die thuis goed kan meehelpen in het huishouden. De lagere school die ik bezocht, en waar ik dit meisje tegenkwam, is extra bijzonder. Er is geen vergelijkbare school in Mali met zoveel kleuren, spellen en andere dingen om op spelende wijs deze kinderen te doceren. Het was bijzonder een poosje bij hen te zijn. SOLD!

Portrait of a fisher boy Mali2. Portrait of a fisher boy

Het moment waarop ik deze foto nam zal ik niet snel vergeten. Prachtig licht, prachtige omgeving en een vredig moment. Deze jongen was met zijn vrienden aan het vissen. Een trotse visser, die zo jong als hij is al meehelpt om zijn familie van (extra) eten te voorzien. Hij woont in een eenvoudige nederzetting van vissers, samen met vele andere families.

Girls' dance Mali3. Girls’ dance (3rd Prize in Zoom.nl – June 2012; a national street photography competition)

Prachtige ontmoeting in de straten van Koutiala, Mali. De foto lijkt gecomponeerd, maar is het niet. Deze meiden lieten me maar wat graag zien wat voor kunsten ze met een band uit kunnen halen. En een plezier dat ze samen hadden. Inclusief ikzelf, vanwege het mooie schouwspel, licht en kleuren, die van het doek spatten. SOLD!

Sister Love Mali4. Sister Love

Prachtig, intiem moment tijdens een zondagdienst in een kleine dorpskerk, ver buiten de Afrikaanse stad. De zorg die kinderen voor elkaar dragen raakt me elke keer weer diep. Deze twee meiden hoeven geen directe familie te zijn van elkaar, om als zussen naar elkaar om te kijken.

Tailor and his sheep Senegal5. Tailor & his sheep

Vol verbazing keek ik toe hoe deze twee lammeren uit het huis achter de werkplaats van deze jonge kleermaker kwamen aangerend. Ze stoven regelrecht op hem af om aangehaald te worden. Zoiets heb ik nog niet eerder in Senegal gezien. Hij vertelde mij later dat de moeder bij de geboorte overleden is, en hij sindsdien voor deze dieren zorg draagt. SOLD!

Happy Bath Moments Guinee6. Happy Bath Moments

De moeder liet me geduldig fotograferen, terwijl zij de emmer klaarmaakte om haar baby in bad te doen. Op de achtergrond zie je een meisje zitten met een ‘rijdend infuus’, een enigszins schril contrast met de superblijde baby. Leven en ziekte/dood liggen in Afrika dichtbij elkaar, helemaal in de ziekenhuizen, waar deze foto ook genomen is. SOLD!

Table artist Mali7. Table artist

(Zelfde school als bij de foto ‘School model’). Deze jongen tekende meerdere keren op zijn tafel als de lerares even niet keek. Ik moest snel reageren om deze foto te kunnen nemen. Toen ik de lerares later de foto liet zien, zei ze glimlachend. “Ja, hij wordt later nog eens een talentvolle tekenaar.” SOLD!

Magical sunset Mali8. Magical sunset

(Zelfde avond als de foto ‘Portrait of a fisher boy’). Prachtig hoe alles bij elkaar kwam. De sunflare in het water vormde de ‘finishing touch’. Een vredige avond, midden in de Natuur. SOLD!

No letting down Senegal9. No letting down

Koraanleerlingen (Talibés) ontvangen in Senegal weinig liefde en zorg van hun familie. Ze worden weggegeven aan een leraar om tot goede moslim te worden opgeleid. Een jeugdcentrum vangt hen eens per week op om liefde, eten en zorg te geven. Een potje voetbal vormt dan het hoogtepunt van deze ochtend. En fanatiek dat ze allemaal zijn! SOLD!

In Line Mali10. In Line

Een jonge herder met zijn kudde op weg naar huis. Na kilometers te hebben afgelegd op zoek naar voedsel voor zijn dieren, is hij na een lange dag blij weer op de terugweg te zijn. Het was een prachtig gezicht hoe alle dieren netjes in ‘een rechte lijn’ liepen. SOLD!

Nog niet uitgekeken? Surf dan even door naar:  http://www.flickr.com/photos/btwienclicks/